Ελλαδα

Κυβέρνηση για υπόθεση Λιγνάδη: Η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο

«Η σιωπή που επικρατούσε τόσα χρόνια έσπασε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση.
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης τέθηκε υπό κράτηση το Σάββατο ύστερα από την έκδοση σχετικού εντάλματος. Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.
 
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε επισκεφθεί αυτοβούλως τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μαζί με το δικηγόρο του, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ένταλμα, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου και του δικηγόρου του.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε πριν από λίγο για το γνωστό ηθοποιό σκηνοθέτη - ηθοποιό για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.
 
Οι εισαγγελικές Αρχές οδηγήθηκαν στην άσκηση δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από τις δυο μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του, από θύματα που περιγράφουν ότι ήταν ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προστεθεί ακόμα μία μαρτυρία από άτομο που δήλωσε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ