Ελλαδα

Οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ για ιατρείο φυσικοθεραπείας

Εν μέσω lockdown στον Νέο Κόσμο - Η καταγγελία που έγινε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεβάτι
Κρεβάτι © Pixabay

Οίκος ανοχής στον Νέο Κόσμο είχε πάρει ΚΑΔ ως κέντρο φυσικοθεραπείας, λειτουργούσε κανονικά και υποδεχόταν πελάτες εν μέσω lockdown.

Στον Νέο Κόσμο βρίσκεται ο οίκος ανοχής που λειτουργούσε εν μέσω lockdown για τον κορωνοϊό ως κέντρο φυσικοθεραπείας

Είχε λάβει, μάλιστα, και τη σχετική ΚΑΔ για να λειτουργεί και να φαίνεται ότι πρόκειται για ιατρείο κινησιοθεραπείας, υποδεχόμενο πελάτες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών έκανε την καταγγελία, φέρνοντας στο φως την υπόθεση. «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία καλυμμένοι με τον μανδύα ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το Υπουργείο Οικονομικών» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης. Και προσθέτει: «Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κ.λπ). Τόσο απλά».

Και αφήνει αιχμές κατά των αρμόδιων αρχών, υπενθυμίζοντας ότι για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα του γιατρού ή του φυσικοθεραπευτή, οφείλει να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη με το επάγγελμα. «Ως πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, νομιμοποιώντας επιτήδειους που γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΣΦ.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας στον Νέο Κόσμο ήταν οίκος ανοχής - Τι συνέβη με την ΚΑΔ που χορήγησε το υπουργείο - Τι ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα «ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» που χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Σε αντίθετη περίπτωση, οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με τη φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.

Ο ΠΣΦ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αντίστοιχους συλλόγους ΝΠΔΔ (Ιατρών και Φυσικοθεραπευτών) να δώσει τέλος σε αυτό το «ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο» και να μη χορηγεί ΚΑΔ χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της άδειας άσκησης επαγγέλματος και της βεβαίωσης εγγραφής στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ