Ελλαδα

Τέλος στο θρίλερ με τον 15χρονο στον Υμηττό: Βρέθηκε σώος

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού του - Καλά στην υγεία τους οι δύο συνομήλικοί του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί ο 15χρονος στον χιονισμένο Υμηττό
Ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί ο 15χρονος στον χιονισμένο Υμηττό © EUROKINISSI

Τέλος στην αγωνία για τον 15χρονο που είχε εξαφανιστεί στον χιονισμένο Υμηττό και εντοπίστηκε σώος, όπως και οι δύο συνομίληκοί του που χάθηκαν στο βουνό.

Συναγερμός σήμανε για τον 15χρονο που είχε χαθεί στον Υμηττό, ενώ η κακοκαιρία «Μήδεια» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021, ο 15χρονος εντοπίστηκε σώος.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας εστιάστηκαν στην περιοχή του Βύρωνα, στους πρόποδες του Υμηττού. Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχαν εντοπιστεί σώοι οι δύο συνομήλικοι του 15χρονου, που βρίσκονταν μαζί του μέχρι τη στιγμή που χωρίστηκαν. Οι δύο 15χρονοι είναι καλά στην υγεία τους και βρέθηκαν λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021.

Οι τρεις τους είχαν ξεκινήσει από την Ηλιούπολη με κατεύθυνση το βουνό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Κλεισούρας στον Καρέα έχασαν τον δρόμο τους, με τη χιονόπτωση να είναι σφοδρή. Έχοντας χαθεί, έστειλαν μήνυμα στο «112». Το στίγμα τους εντοπίστηκε στον Υμηττό, με χερσαίες δυνάμεις διάσωσης να σπεύδουν επιτόπου.

Στον χιονισμένο Υμηττό, με τις καιρικές συνθήκες να είναι δυσμενείς, επιχείρησαν οι δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ, οι οποίες «χτένισαν» την περιοχή. Σημειώνεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με το meteo να προβλέπει χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Αγωνία για τον 15χρονο που χάθηκε στον Υμηττό - Συνεχίζονται οι έρευνες

Στην επιχείρηση εντοπισμού του ανηλίκου συμμετείχαν 6 πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς και αστυνομικοί.

Δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα» ανέφερε ότι ο 15χρονος είναι ρουμανικής καταγωγής. Υπήρχε η ελπίδα ότι ο ανήλικος βρισκόταν καθ' οδόν για το σπίτι του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η αγωνία για την τύχη του.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Twitter για τον 15χρονο που χάθηκε στον Υμηττό και την επιχείρηση διάσωσης, την ώρα που η κακοκαιρία «Μήδεια» συνεχίζει να σαρώνει την Αττική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ