Εθνική Πινακοθήκη - Πικάσο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του πίνακα
Το «Γυναικείο Κεφάλι» είχε κλαπεί το 2012
Στο φως νέα στοιχεία για το «Γυναικείο Κεφάλι», τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που κλάπηκε από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.
Στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία για τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που κλάπηκε από την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα το 2012.
Ο Πικάσο είχε φιλοτεχνήσει τον πίνακα «Γυναικείο Κεφάλι», το 1939. Δέκα χρόνια μετά, το 1949, πρόσφερε το συγκεκριμένο έργο στον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στην αντίσταση κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.
Στο πίσω μέρος του πίνακα υπάρχει και χειρόγραφη αφιέρωση του Ισπανού ζωγράφου, που αναφέρει: «Pour le Peuple Grec, Hommage de Picasso» (σ.σ. Για τον ελληνικό λαό, Φόρος τιμής από τον Πικάσο).
Το έργο είχε κλαπεί στις 9 Ιανουαρίου 2012. Μέχρι σήμερα η «κλοπή» του αιώνα παραμένει ανεξιχνίαστη, με τον δράστη να είναι ασύλληπτος. Ιστορικοί της Τέχνης επισημαίνουν ότι λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση, ο κάτοχος του πίνακα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τον διατηρεί στο σαλόνι του σπιτιού του χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τον επιδεικνύει ή να τον πουλήσει.
Στο ρεπορτάζ του το «Βήμα» αναφέρει πως ενόψει της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και των εορτασμών που ετοιμάζονται, οι έρευνες εντείνονται από τις Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τον πίνακα και να τον επιστρέψουν πίσω στην Εθνική Πινακοθήκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλοπή του πίνακα εμπλέκονται πέντε Έλληνες, οι οποίοι διαμένουν στην Κέρκυρα, σε νησί του Αργοσαρωνικού και σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου.
Ποιος έκλεψε το «Γυναικείο Κεφάλι», τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο απο την Εθνική Πινακοθήκη
Στην έρευνα φαίνεται να εμπλέκεται και το όνομα ενός γνωστού ιδιώτη, ο οποίος φέρεται να συνδέεται και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στην Πινακοθήκη, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διαρρήκτες αλβανικής και ρουμανικής υπηκοότητας εμπλέκονται στην υπόθεση, λαμβάνοντας κατευθύνσεις από Έλληνες νονούς της νύχτας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.