Ελλαδα

Γιαννάκος: Συνδέσαμε παράλυση με εμβόλιο για να πάρει αποζημίωση

«Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μιχάλης Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Η δήλωσή του για τη σύνδεση της παράλυσης της 40χρονης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παραδέχθηκε ότι συνέδεσε την παράλυση που εμφάνισε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, προκειμένου η εργαζόμενη να λάβει αποζημίωση. 

Ο κ. Γιαννάκος ξεκαθάρισε πως «είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε. Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια».

Εχθές Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Open,  επικαλούμενος ιατρούς της Κέρκυρας, υποστήριξε ότι η παράλυση επήλθε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και μίλησε για ένα σπάνιο σύνδρομο που παρουσιάζεται μία φορά ανά 400.000 περιπτώσεις.

Την ίδια ημέρα, οι δηλώσεις του κ. Γιαννάκου προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.

H νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κέρκυρας παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre, αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου. H 40χρονη νοσηλεύτρια υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται περαιτέρω από τους γιατρούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ