Ελλαδα

Σχολεία: Επιστρoφή στην τηλεκπαίδευση - Τι ισχύει με απουσίες

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μετά την ανακοίνωση του νέου lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Tηλεκπαίδευση
Tηλεκπαίδευση © EUROKINISSI

Lockdown: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για όλα τα σχολεία στην Αττική - Τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών

Mπροστά στις οθόνες προκειμένου να κάνουν μάθημα επανέρχονται και πάλι όλοι οι μαθητές από αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει ξανά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα γυμνάσια. Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί και για τους μαθητές των λυκείων οι οποίοι δεν είχαν επιστρέψει στις τάξεις και μοναδική εξαίρεση και πάλι αποτελούν τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία.  

Όπως γινόταν και το προηγούμενο διάστημα Γυμνάσια και Λύκεια θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση το πρωί και τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι. Από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού. Σήμερα το υπουργείο Παιδείας θα δώσει και πάλι οδηγίες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς χωρίς ν΄ αναμένονται διαφοροποιήσεις πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20 και βέβαια η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική.

Οσο για τους γονείς επανέρχεται το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. Οι κανόνες που διέπουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση είναι γνωστοί πλέον στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς είχαν ορισθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά σήμερα το υπουργείο Παιδείας θα κάνει τις σχετικές υπενθυμίσεις προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οπως και στο προηγούμενο διάστημα η υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex.

Mακρή: Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις αποφάσεις

Στο κλείσιμο των σχολείων στην Αττική λόγω του αυστηρού lockdown αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο Μega, η κυρία Μακρή υπερασπίστηκε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Δεν κάνουμε μπρος – πίσω. Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Μακρή, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει περαιτέρω» ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι προτεραιότητα η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «γίνεται σωστά η παράδοση της ύλης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οπότε δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι από την Πέμπτη ξεκινά και πάλι η εκπαιδευτική τηλεόραση, με 5-6 μαθήματα, όπως έγινε και την άνοιξη, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που ίσως υπάρξουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε ότι η ύλη των πανελλαδικών είναι γνωστή από τον προηγούμενο μήνα και οι μαθητές γνωρίζουν σε τι θα εξεταστούν. «Είναι -30% σε σχέση με πέρυσι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ