Ελλαδα

Σταμάτησαν λόγω καιρού οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροπλάνο

Ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής ανέβηκαν στις χιονισμένες κορυφογραμμές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιωάννινα: Λόγω καιρικών συνθηκών σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφος - Το στίγμα του χάθηκε εχθές.

Σταμάτησαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το Ανατολικό Ζαγόρι, οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου τα ίχνη του οποίου χάθηκαν εχθές Κυριακή. 

Από τις έρευνες που είχαν στηθεί από εχθές δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις έρευνες συμμετέχουν και Ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης. Με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις έρευνες στους πρόποδες του Μιτσικελίου, καθώς και σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων γύρω από το τελευταίο στίγμα του εκπαιδευτικού.

Σήμερα το πρωί, ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής ανέβηκαν στις χιονισμένες κορυφογραμμές χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε σχετικό με το αεροπλάνο.

Σε σημείο των ερευνών έφτασε το πρωί και ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδης, προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει με δυνάμεις εάν κριθεί αναγκαίο.

Σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν εθελοντικά, οι κάτοικοι των χωριών του Ζαγορίου, αλλά και μέλη της Λέσχης 4×4 που μπαίνουν στις πλέον δύσβατες περιοχές.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ