- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού του
Επικεντρώνονται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου
Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.
Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα είναι -μέχρι στιγμής- οι έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού διθέσιου αεροσκάφους, που αγνοείται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, 31 Ιανουαρίου, στην περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνη. Το σκοτάδι και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ανατολικό Ζαγόρι, δεν επέτρεψαν την προσέγγιση ούτε του ελικοπτέρου.
Το Super Puma το οποίο επρόκειτο να συνεχίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας τις έρευνες με θερμικές κάμερες και τη συνδρομή διασωστών της 301ης μοίρας έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου ΤΒ20 επέστρεψε αργά το βράδυ στη βάση του στην Ελευσίνα.
Πριν σταματήσουν οι έρευνες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ «χτένισαν» ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους, ωστόσο δεν οδήγησαν σε θετικό αποτέλεσμα.
Με το πρώτο φως του ήλιου και έχοντας επανεκτιμήσει όλα τα δεδομένα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνες.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Σύμφωνα τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.
Η Πολεμική Αεροπορία. Ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες συμβάλουν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.
Η πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με το epirustv.gr, στο αεροσκάφος φέρεται να επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του, ένας 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ. Επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.