Ελλαδα

Αυστηρό lockdown σε Χαλκιδική, Ζάκυνθο και νομό Λασιθίου Κρήτης

Τι αλλάζει με τα σχολεία - Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε αυστηρό lockdown η Ζάκυνθος (Επίπεδο Β' - Αυξημένου κινδύνου) από την 1η Φεβρουαρίου 2021
Σε αυστηρό lockdown η Ζάκυνθος (Επίπεδο Β' - Αυξημένου κινδύνου) από την 1η Φεβρουαρίου 2021 © EUROKINISSI

«Κοκκίνισαν» στον χάρτη η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος και το Λασίθι στην Κρήτη, με αυστηρό lockdown να τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, στις 06.00.

Στο επίπεδο Β' (Αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν σε λίγες ώρες Χαλκιδική, Ζάκυνθος και ο νομός Λασιθίου Κρήτης λόγω κορωνοϊού.

Το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές είναι αυξημένο, με αποτέλεσμα να γίνουν «κόκκινες» στον Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και να ενεργοποιηθεί αυστηρό lockdown.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων και μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου σε Χαλκιδική, Ζάκυνθο και Λασίθι. Το αυστηρό lockdown τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, στις 06.00 το πρωί. Όπως προβλέπεται και στην ΚΥΑ με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 18.00 και σταματά στις 05.00.

Αναφορικά με τα σχολεία, ξεκινά η διά ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων, ωστόσο συνεχίζεται η τηλε-εκπαίδευση για τους μαθητές στα Λύκεια. Επίσης, για τους χώρους λατρείας οι λειτουργίες θα πραγματοποιούνται με ανώτατο όριο τα 9 άτομα, ενώ το λιανεμπόριο λειτουργεί με click away. Επίσης, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα προσωπικής περιποίησης λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ. Σημειώνεται ότι τόσο σε Χαλκιδική, Ζάκυνθο και Λασίθι, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 484 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, τα 11 επιβεβαιώθηκαν στη Χαλκιδική και το 1 στη Ζάκυνθο, ενώ στο Λασίθι δεν βρέθηκε κάποιο θετικό δείγμα σε Covid-19.

Χαλκιδική, Ζάκυνθος και Λασίθι Κρήτης στις «κόκκινες» περιοχές του κορωνοϊού - Η απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Κυριακή 31-01-2020, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, εντάσσονται από αύριο, Δευτέρα 01-02-2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

» Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
  • Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
  • Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ