Ελλαδα

Θάνατος Βαλυράκη: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις αλιέων

Το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήφης Βαλυράκης: Έρευνες από το Λιμενικό και καταθέσεις αλιέων για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού. Το βίντεο που δόθηκε στις αρχές.

Στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας ξεκίνησαν οι καταθέσεις των τουλάχιστον 30 αλιέων που έχουν σκάφη στην περιοχή, έτσι ώστε να γίνουν γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης.

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι οι αλιείς που κατέθεσαν σήμερα δεν είχαν κάποια εικόνα για το τραγικό συμβάν, ενώ στις λιμενικές αρχές κατατέθηκε ένα βίντεο κινητού τηλεφώνου που τραβήχτηκε από τρεις γυναίκες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή.

Το βίντεο που δόθηκε στις αρχές

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από μεγάλη απόσταση, περίπου 2,5 χλμ., από λόφο στην Ερέτρια και φέρεται να δείχνει προς το τέλος το σημείο από το τραγικό συμβάν στο οποίο δεν διακρίνεται κάτι σχετικό με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος του βίντεο υπάρχει μία σκιά που διακρίνεται ένα μικρό σκάφος πίσω από ένα δέντρο. Το σχετικό βίντεο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ανάλυση, ενώ στο σημείο όπου έχει μεταφερθεί το φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, τραβήχτηκαν φωτογραφίες της προπέλας και έγινε επιτόπιος έλεγχος από την πραγματογνώμονα του Δημοσίου και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια και φέρεται να έπεσε από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που πιθανόν του προκάλεσε η προπέλα του σκάφους του.

Οι αρχές εξετάζουν αν ο 77χρονος πρώην υπουργός χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του ή προπέλα άλλου σκάφους. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει εξέταση της στολής δύτη του Σήφη Βαλυράκη από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ. Στη δικογραφία υπάρχει η μαρτυρία ενός ατόμου που υποστηρίζει ότι ο Σήφης Βαλυράκης στο σημείο όπου έπεσε άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ