- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση Επιδημιολόγων σήμερα, Πέμπτη
Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τις μεταλλάξεις
Έκτακτη σύσκεψη των επιδημιολόγων σήμερα, Πέμπτη (28/1): Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, τα κρούσματα των τελευταίων 24ώρων και οι μεταλλάξεις.
Συνεδριάζουν εκτάκτως στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου οι Επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμών, προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24ωρων και την επιβάρυνση που παρατηρείται στην Αττική.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι επιδημιολόγοι αναμένεται να κάνουν εισήγηση στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή, όπου θα εξεταστεί εκ νέου το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, που έχει αποφασιστεί για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστούν αναλυτικά και τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις.
Μέλη της επιτροπής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα εισηγηθούν να μην ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια - τουλάχιστον στην Αττική. «Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον Αττική, αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας», είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Νίκος Σύψας. Σε σημερινές του δηλώσεις ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 858 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, περίπου τα μισά καταγράφονται στην Αττική, όπου τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 2.000. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας, Ν. Σύψα, «χτες και σήμερα φτάσαμε να έχουμε πάνω από 400 κρούσματα στην Αττική και το πιο σημαντικό είναι ότι ο δείκτης αναπαραγωγής το λεγόμενο RT είναι στο 0,98, αλλά ο δείκτης αυτός αντιπροσωπεύει την εικόνα μερικές μέρες πριν επομένως ενδεχομένως, τώρα να έχουμε πάει στο 1 το οποίο είναι το σημείο συναγερμού».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της AKFA
Παράταση στη Γραμμή 1 του Μετρό για την εξυπηρέτηση των θεατών
Ο υπάλληλος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση
Χειροπέδες σε 39χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη
Σε απόλυτους αριθμούς, τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν η Πελοπόννησος, η Αν. Μακεδονία και Θράκη και η Θεσσαλία
Το νέο εγχείρημα δεν εστιάζει μόνο στις υποδομές, αλλά και στην ανθρώπινη διάσταση της κλιματικής προετοιμασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση της ομάδας «Αρχέλων»
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Στο επίκεντρο υπάλληλος του ιατρείου
Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες που έρχονται στο φως
Πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε χειμερινή ώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.