Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Καστελόριζο

Ο πρώτος πανελλαδικά οριζόντιος, μαζικός εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καστελόριζο
Καστελόριζο © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καστελορίζο: Ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Τι προβλέπει το σχέδιο για τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων.

Σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε από το Καστελόριζο ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών του Νότιου Αιγαίου. Ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός στη χώρα.

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο εμβολιασμός θα είναι οριζόντιος, για όλο τον μόνιμο πληθυσμό των μικρών νησιών, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγελματικής ιδιότητας. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων θα εφοδιαστούν με τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων, καθώς και με το ιατρικό προσωπικό που θα χρειαστεί, για να εμβολιαστεί, όποιος επιθυμεί, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας.

Για την υλοποίησή του σχεδίου εμβολιασμού των πολιτών υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπουργείου Υγείας, υπουργείου Εθνικής Άμυνας - 95 ΑΔΤΕ, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ, Β’ ΔΥΠΕ, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων των νησιών.

«Ξεκίνησε σήμερα από το ακριτικό Καστελόριζο ο πρώτος πανελλαδικά οριζόντιος, μαζικός εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό του νησιού, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής κατηγορίας. Άλλη μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που στόχο έχει να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι του Καστελόριζου που το επιθυμούν, χωρίς να χαθεί καμία δόση εμβολίου. Ξεκινάμε από το Καστελόριζο και μέσα στον Φεβρουάριο προχωράμε με όλα τα νησιά με μικρό πληθυσμό, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά αυτή τη στιγμή, σε πολλά επίπεδα, και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε σήμερα ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και προσέθεσε:

«Οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου απέκτησαν από την πρώτη φάση της πανδημίας μοριακό έλεγχο σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Απέκτησαν από πολύ νωρίς εύκολη πρόσβαση δωρεάν σε rapid tests και τα μικρά μας νησιά εμβολιαστική κάλυψη σε όλο τον πληθυσμό. Κανένας μόνος του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ