Ελλαδα

Εμβολιασμοί στα νησιά για τον κορωνοϊό - Οι 4 φάσεις (Πίνακες)

Τι προβλέπεται όταν οι κάτοικοι είναι κάτω από 1.000 - Πότε ξεκινούν στο Καστελόριζο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καστελόριζο: Στις 27 Ιανουαρίου 2021 ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στους κατοίκους
Καστελόριζο: Στις 27 Ιανουαρίου 2021 ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στους κατοίκους © Pixabay

Αναλυτικοί πίνακες με τις 4 φάσεις στον εφοδιασμό των νησιών με εμβόλια για τον κορωνοϊό και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών στους κατοίκους.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων στα νησιά παρουσίασε ο ταξίαρχος Αρίστος Περρής.

Μιλώντας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, εξήγησε ότι ο εφοδιασμός των νησιών με εμβόλια γίνεται με δωρεάν πτήσεις και δρομολόγια πλοίων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι στις 27 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στο Καστελόριζο. Ο ταξίαρχος Αρίστος Περρής περιέγραψε αναλυτικά τις 4 φάσεις του σχεδίου για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στα νησιά και για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 από τους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικοί πίνακες για νησιά όπως Ρόδος, Κάρπαθος, Ύδρα, Σπέτσες, Ιθάκη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Σαλαμίνα, Τήνος, Πάρος Σκόπελος, Αστυπάλαια, Κάσος, Φολέγανδρος, Οθωνοί και Ψαρά.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 509 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 234 στην Αττική. Οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο είναι 25, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 239.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 μπορούν τα άτομα, ηλικίας 80 - 84 ετών, να κλείνουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, ή πηγαίνοντας σε φαρμακείο και ΚΕΠ. Αν πάλι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν το μήνυμα για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο που θα κάνουν την πρώτη δόση από το εμβόλιο.

Εμβόλια και εμβολιασμοί για κορωνοϊό στα νησιά: Αναλυτικά, οι 4 φάσεις - Δείτε τους πίνακες

1η φάση: 18 νησιά όπου υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες. Εκεί ο εμβολιασμός υλοποιείται ήδη και ξεκίνησε από τις 11 Ιανουαρίου 2021 με βάση την προτεραιοποίηση της εθνικής επιτροπής (σ.σ. σε υγειονομικούς). Ο εφοδιασμός πραγματοποιείται με τακτικές πτήσεις και είναι δωρεάν.

emvoliasmoi-nisia-koronoios.jpg

2η φάση: 12 νησιά, που έχουν πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων. Ο εμβολιασμός ξεκινά στις 28 Ιανουαρίου 2021 με τους μόνιμους κατοίκους άνω των 85 ετών. Θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εθνικής Επιτροπής. Και σε αυτήν τη φάση, η μεταφορά γίνεται αποκλειστικά αεροπορικώς.

nisia-koronoios-emvoliasmoi.jpg

3η φάση: Αφορά 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 ως 3.500 κατοίκους. Θα ξεκινήσει από 10 Φεβρουαρίου 2021 και θα επεκταθεί ο εμβολιασμός σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες από αυτές που προβλέπει το σύστημα εμβολιασμού για την υπόλοιπη χώρα. Η μεταφορά των εμβολίων θα γίνει με έναν συνδυασμό αεροπορικών και θαλασσίων μέσων.

emvoliasmoi-koronoios-nisia.jpg

4η φάση: Νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.000 κατοίκους. Εμβολιασμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος δύναται να πραγματοποιηθεί στο σύνολο του πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εφόσον κάποιος πολίτης, άνω των 18 ετών, το επιθυμεί. Εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιστρατευτούν προκειμένου να διανεμηθούν τα εμβόλια σε αυτά τα μικρά νησιά. Η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

kastelorizo-emvoliasmoi-koronoios-nisia.jpg

(Από 12.50 και μετά...)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ