Ελλαδα

Σύψας: Αν «σκάσει» η Αθήνα, η τροπή των πραγμάτων θα είναι άσχημη

«Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Καμπανάκι» για την κατάσταση στην Αττική έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

Για το ενδεχόμενο που ξεφύγει η κατάσταση από τα όρια ελέγχου των ειδικών στην Αττική, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, ενώ έκανε και αναφορά στην ύπαρξη των μεταλλάξεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας προειδοποίησε ότι εάν «σκάσει η Αθήνα, η τροπή των πραγμάτων θα είναι άσχημη», τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η πανδημία δεν έχει φύγει. Μάλιστα, σημείωσε ότι «οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δημιουργούν ανησυχίες στους λοιμωξιολόγους». 

«Αλίμονο εάν έρθει ένα μεταλλαγμένο στέλεχος με άλλες ιδιότητες από αυτές που γνωρίζουμε» προειδοποίησε ο ίδιος, αναφέροντας ότι «εάν το μεταλλαγμένο στέλεχος επικρατήσει παντού, θα έρθει και στην Ελλάδα».

Ως προς το σύνολο της χώρας, ο ίδιος, έκανε λόγο για μια «επικίνδυνη σταθερότητα», σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 5.000. Μάλιστα, δεν απέκλεισε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής τα ανοίγματα δεν έχουν επιβαρύνει σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο, παρατηρώντας ότι «όλες οι χώρες κλείνουν, ενώ εμείς ανοίγουμε». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ