Ελλαδα

Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα

«Είναι οι άνθρωποι του πολέμου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητρόπολη Αθηνών: Θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος αύριο | 24.07
Ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος © EUROKINISSI

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην οποία μίλησε για το Ισλάμ και τον μείζονα ρόλο της Εκκλησίας.

Πολιτικό κόμμα χαρακτήρισε το Ισλάμ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και είναι οι άνθρωποι του πολέμου».

«Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ», συμπλήρωσε ενώ αναφερόμενος στον Πορθητή, είπε πως είχε συμβούλους Ελληνες, ενώ έπρεπε να ενώσει όλη τη χριστιανική κοινότητα και να την αναθέσει στον Πατριάρχη, κι έτσι επελέγη ο Γεννάδιος Σχολάριος, σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακολούθως, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία. Περιέγραψε περιστατικά που αφορούν τον Αθανάσιο Διάκο και μίλησε για τους κληρικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Εξήγησε ακόμα γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης και πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ