Ελλαδα

Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Δυτική Αττική και Κάλυμνο

Δόθηκε παράταση και για τα περιοριστικά μέτρα σε Ροδόπη και Κοζάνη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελευσίνα: Παράταση του σκληρού τοπικού lockdown για τον κορωνοϊό
Ελευσίνα: Παράταση του σκληρού τοπικού lockdown για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το σκληρό lockdown σε Δυτική Αττική, Ροδόπη, Κοζάνη και Κάλυμνο παρατείνεται, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία

Ανακοινώθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 η νέα παράταση στο σκληρό lockdown για τον κορωνοϊό που ισχύει σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο.

Η απόφαση ελήφθη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η «χαλάρωση» των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων εκτός των διοικητικών ορίων και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα έως και τις 05.00 το πρωί, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας και για εργασία. Το σκληρό τοπικό lockdown παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, όταν και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού για την αξιολόγηση των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων.

Η παράταση του αυστηρού τοπικού lockdown αφορά στις ακόλουθες περιοχές:

 • Δήμος Ασπροπύργου (Αττική)
 • Δήμος Ελευσίνας (Αττική)
 • Δήμος Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου (Κοζάνη)
 • ΤΚ Στροφής Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου στον Δήμο Αρριαννών (Ροδόπη)
 • Κάλυμνος (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 445 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 19 στη Δυτική Αττική (172 συνολικά σε όλο τον νομό), τα 9 στην Κοζάνη, τα 5 στην Κάλυμνο και τα 2 στη Ροδόπη.

Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο - Η ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στις ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και στη νήσο Κάλυμνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

 • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και εκτός της νήσου Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
 • Από τις 18.00 έως τις 05.00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
 • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
 • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κ.λπ).

» Επίσης, προβλέπεται:

 • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
 • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης  και Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
 • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

» Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 11-01-2021 και ώρα 06.00 μέχρι και τη Δευτέρα 18-01-2021 οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ