Ελλαδα

Δυτική Αττική: Παρατείνεται το lockdown για τον κορωνοϊό

Τι αποφασίστηκε για την Κοζάνη - Νέα περιοριστικά μέτρα σε Σητεία και Ροδόπη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελευσίνα: Νέα παράταση του αυστηρού τοπικού lockdown έως και τις 11 Ιανουαρίου 2021
Ελευσίνα: Νέα παράταση του αυστηρού τοπικού lockdown έως και τις 11 Ιανουαρίου 2021 © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποφασίστηκε η παράταση του lockdown για τον κορωνοϊό στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη, ενώ ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα σε Ροδόπη και Σητεία.

Την παράταση του lockdown για τον κορωνοϊό σε Δυτική Αττική και Κοζάνη ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Η απόφαση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης 5 Ιανουαρίου 2021. Αφορά τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και τους Δήμους Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 928 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τους νεκρούς από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο να φθάνουν τους 40, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 405 (από 407). Από τις 928 νέες μολύνσεις, οι 326 επιβεβαιώθηκαν στην Αττική. Στη Δυτική Αττική εντοπίστηκαν 57 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Στην Κοζάνη οι νέες μολύνσεις Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ήταν 32.

Όπως ανακοίνωσε, επίσης, η Πολιτική Προστασία, λαμβάνονται νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Σητεία και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Παράλληλα, επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών στη Ροδόπη.

Τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στην Ελευσίνα απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων των Δήμων, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 18.00 και σταματά στις 05.00 το πρωί, «εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους». Παράλληλα, αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία κ.λπ).

Lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη - Μέχρι πότε ισχύει η παράταση

Η παράταση του lockdown και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία ισχύουν:

α) από την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, και ώρα 06.00, μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 για τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης.

β) από την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, και ώρα 06.00, για 10 ημέρες, έως και τις 15 Ιανουαρίου 2021 για την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου  

γ) από την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, και ώρα 06.00, έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021 για τις Τοπικές Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης.

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας θα συνεδριάσει, προκειμένου να υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και να ληφθούν αποφάσεις για το lockdown και το αν θα υπάρξει νέα παράταση.

Δυτική Αττική: Παράταση του lockdown - Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη, Ροδόπη και Σητεία

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στην ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και στις ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18.00 έως τις 05.00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Επίσης, προβλέπεται:

  1. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας ,Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης  για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  2. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης  για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  3. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν:

α) από την Τετάρτη  06-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 11-01-2021 για τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας , Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης

β) από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 για δέκα (10) ημέρες ήτοι έως και 15-1-2021 για την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου  

γ) από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 έως και 10-1-2021 για τις Τοπικές Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ