Ελλαδα

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: «Προτεραιότητα η Γ' Λυκείου»

Πώς θα γίνει η επιστροφή μαθητών τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές δημοτικού στην Ηλεία κάνουν τηλεκπαίδευση σε καφενείο - Ανοίγουν τα δημοτικά αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021
Μαθητές δημοτικού στην Ηλεία κάνουν τηλεκπαίδευση σε καφενείο - Ανοίγουν τα δημοτικά αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 © EUROKINISSI/ ILIALIVE/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα της Γ' Λυκείου και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αποτελεί πλέον την πρώτη προτεραιότητα.

Στο άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε στον ΣΚΑΪ και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Γ' Λυκείου, για την οποία είπε πως αποτελεί πλέον την πρώτη προτεραιότητα για να ανοίξει και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Όπως είπε, ανοίγουν όλα τα δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και όλες οι βαθμίδες στα ειδικά σχολεία σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζουν (σ.σ. αν πρόκειται δηλαδή για «κόκκινες περιοχές» ή όχι).

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς» τόνισε η κα Κεραμέως για τα σχολεία που ανοίγουν, υπογραμμίζοντας ότι εξετάζονται συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία. 

Κορωνοϊός και άνοιγμα σχολείων: Πότε ανοίγει η Γ' Λυκείου - Τι είπε η Νίκη Κεραμέως

Η κα Κεραμέως γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ κορωνοϊού. 

Και τόνισε ότι οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορωνοϊού μέσα από την ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, εξήγησε πως οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν, όταν ανοίξουν τα Λύκεια, να μπαίνουν στο edu.testing.gov.gr που έχει σχεδιαστεί για τους εκπαιδευτικούς, και να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορωνοϊού.

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας.

Άνοιγμα σχολείων και κορωνοϊός: Το SMS που στέλνουν στο 13033 γονείς και μαθητές για τη μετακίνησή τους

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για «να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων», ενώ υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω.

Επίσης, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου.

Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά. Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ