Ελλαδα

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Οι ανακοινώσεις που έκανε η Βάνα Παπαευαγγέλου για νηπιαγωγεία, δημοτικά, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή μαθητριών σε δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή μαθητριών σε δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 εξήγησε η Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικούς σταθμούς.

Στο προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα.

Αφού επανέλαβε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ανοίγουν σε όλες τις περιοχές τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, ξεκαθάρισε ότι για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η επιστροφή των μαθητών στα θρανία από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προβλέπονται δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς, με προτεραιότητα να δίνεται σε αυτούς που εργάζονται σε σχολεία με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ανοίγουν επίσης οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Ολοι μας βλέπουμε την επιβάρυνση που παρουσιάζουν πολλά παιδιά από τη μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν να συντηρήσουν τη διά ζώσης εκπαίδευση, παρά τα μέτρα που έχουν πάρει για τον ιό. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε πως δεν παρατηρείται αυξημένη μετάδοση εντός των σχολείων».

Επίσης, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως τα σχολεία θα ανοίξουν με «επιπλέον μέτρα», όπως «η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών και εκπαιδετικών για τη μείωση του συγχρωτισμού». Και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοικτά τα δημοτικά και να ανοίξει σύντομα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανησυχούμε για την τυχόν υπερμετάδοση στις γιορτές για αυτό και οι εισηγήσεις μας είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, πηγαίνουμε βήμα-βήμα ώστε να αποφασίζουμε έχοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας τόνισε ακόμη ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, κυρίως για αναπτυξιακούς και έπειτα για εκπαιδευτικούς λόγους. Προβλέπεται η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών- εκπαιδευτικών, η λειτουργία των σχολείων σε μικρές ομάδες παιδιών, το τακτικό πλύσιμο χεριών και ο αερισμός αιθουσών. Στόχος είναι να ανοίξει και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όταν το επιτρέψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Και ξεκαθάρισε πως «πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση της διασποράς που συνέβη στη διάρκεια των γιορτών».

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Νίκος Χαρδαλιάς για άνοιγμα σχολείων - Προσοχή στις «κόκκινες» περιοχές

Στο άνοιγμα των σχολείων έκανε αναφορά και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, τόνισε ότι για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς η μάσκα για τον κορωνοϊό είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και προαιρετική για τα παιδιά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συγχρωτισμού - συνωστισμού, τήρηση κανόνων υγιεινής).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ