Ελλαδα

Τρύφων (ΠΕΦ): «Δεν μπορεί να παραχθεί το εμβόλιο στην Ελλάδα»

«Ακόμη κι αν δοθεί η πατέντα και τη φόρμουλα, το θέμα είναι ποιος θα έχει την πρώτη ύλη», σημείωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θεόδωρος Τρύφων: Τι δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) σχετικά με τη δυνατότητα παραγωγής του εμβολίου του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, με δηλώσεις του στην εκπομπή Brainstorming του Action24, δήλωσε ότι «δεν μπορούν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να παράξουν εμβόλια, ακόμη και αν οι μεγάλες εταιρείες τους έδιναν τις πατέντες».

«Η διαδικασία όπου κάποιος μπορεί να εμπλακεί και να παράξει εμβόλια, τα οποία θα έρθουν από τρίτους, είναι πολύ χρονοβόρα. Το βασικό κομμάτι είναι η πρώτη ύλη, την οποία την έχει μόνο η εταιρία που είναι παραγωγός. Δηλαδή ακόμη κι αν δώσει την πατέντα και τη φόρμουλα, το θέμα είναι ποιος θα έχει την πρώτη ύλη. Άρα αν πάρουμε την πρώτη ύλη τώρα θέλουμε τουλάχιστον 8 με 10 μήνες για την επόμενη διαδικασία και ίσως και παραπάνω, διότι χρειάζονται κάποια εξειδικευμένα μηχανήματα, τα οποία είναι πολύ πιθανό με τη ζήτηση που υπάρχει τώρα να μην υπάρχουν. Νομίζω λοιπόν πως είναι κάτι που δεν θα υπάρξει λύση μέσα στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Η δήλωση του προέδρου ήρθε μετά την πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας εχθές Παρασκευή (8/1), προκειμένου η χώρα μας να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες για τα εμβόλια από τις φαρμακευτικές εταιρείες και να δοθεί σε κάθε κράτος το δικαίωμα να τις διαχειριστεί. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ