- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο ακραία πρόσωπα ο καιρός στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο
Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην Ελλάδα και πολύ κρύο σε άλλες χώρες
Μια ακραία μεταβολή του καιρού προβλέπεται γενικότερα στην Ευρώπη, η οποία θερμοκρασιακά θα χωριστεί στα δύο στις 9 και 10 Ιανουαρίου
Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έως και 15° βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένονται στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Μια ακραία μεταβολή του καιρού προβλέπεται γενικότερα στην Ευρώπη, η οποία θερμοκρασιακά θα χωριστεί στα δύο στις 9 και 10 Ιανουαρίου, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών σε ασυνήθιστα μικρά γεωγραφικά πλάτη πάνω από τη Δυτική Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Αφρική θα προκαλέσει τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών προς την περιοχή μας.
Από την άλλη, η Ιβηρική Χερσόνησος προβλέπεται να δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη χιονιού, όπως και τα Βόρεια Βαλκάνια. Ακόμη, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Νότια Ισπανία, στο Μαρόκο και στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Τα τελευταία 50 χρόνια στη χώρα μας έχουν καταγραφεί εξίσου υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο μόλις σε δύο έτη: Στις 29 Ιανουαρίου 1987 καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 25°C στη Νότια Ελλάδα, με υψηλότερη αυτή στο Λεωνίδιο με 28°C (ΕΜΥ). Στο Θησείο την ίδια ημέρα καταγράφηκαν 22,6°C στον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), που αποτελεί την υψηλότερη τιμή για τον μήνα την περίοδο 1897-2020.
Την Πρωτοχρονιά του 2010 καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα μας από την αρχή των μετρήσεων στα τέλη του 19ου αιώνα. Στις Βρύσσες Ηρακλείου της Κρήτης ο μετεωρολογικός σταθμός του EAA/meteo.gr κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 30,4°C, στο Ηράκλειο 29,8ºC και στην Κνωσό 29,8°C.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.