- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός «Ελευθερία» στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη
Η δεύτερη φάση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου - Οι σχετικές πλατφόρμες για τα ραντεβού θα ανοίξουν στις 15
Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξουν για τους πολίτες οι πλατφόρμες για τα ραντεβού των εμβολίων κατά του κορωνοϊού τονίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργαντάς η δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά τους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση – για όσους είναι εγγεγραμμένοι – θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Έτσι, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Όταν κάποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Από εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι αποφάσεις αναμένονται μάλιστα τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο ίδιος περιγράφει τη διαδικασία του εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια και επισημαίνει την προσπάθεια που καταβάλλεται να βρεθούν λύσεις όπου παρουσιάζονται δυσκολίες. Εν προκειμένω, από αύριο που ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους οίκους ευγηρίας, θα υπάρχουν κινητές μονάδες για να εμβολιαστούν οι φιλοξενούμενοι στις δομές αυτές. Ανάλογη πρόβλεψη θα υπάρχει και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα.
Σημειώνεται ότι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να αλλάξουν μία φορά την πρώτη ημερομηνία του εμβολιασμού. Επίσης θα μπορούν να αλλάξουν το κέντρο εμβολιασμού αν έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας. Όσο για τη δεύτερη ημερομηνία, «θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους», τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, «αλλιώς δημιουργείται ζήτημα στην ίδια την πράξη του εμβολιασμού».
Όσοι ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού μέσω άυλης συνταγογράφησης, θα μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία εμβολιασμού σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλώ οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Πώς σχετίζεται με την περίπτωση του 26χρονου Αζέρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.