Ελλαδα

Μόσιαλος: Αν αλλάξει ο ιός, σε 6 βδομάδες θα έχουμε νέο εμβόλιο

«Δεν θα εξαφανιστεί ο κορωνοϊός από τον πλανήτη, αλλά θα υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόσιαλος Κορωνοϊός
Μόσιαλος για κορωνοϊό: Γνωρίζαμε ότι ήταν πανδημία © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε για την πιθανότητα μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Για το εμβόλιο και την πιθανότητα να χρειαστεί νέο αν γίνει σοβαρή μετάλλαξη του κορωνοϊού μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics.

«Οι μέχρι τώρα μεταλλάξεις που έχουν γίνει στον ιό δε μας ανησυχούν. Έχουμε πλέον τις τεχνολογίες, έτσι ώστε, αν αλλάξει τόσο πολύ ο ιός, μέσα σε έξι βδομάδες να έχουμε νέο εμβόλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Pfizer/BioNTech», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κορωνοϊός αλλάζει πολύ αργά, δεν αλλάζει δραματικά. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και δεν έχει αλλάξει τόσο ώστε τα εμβόλια να μην τον πιάνουν. Υπάρχει η δυνατότητα στη νέα μετάλλαξη, να έχουμε και νέο εμβόλιο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μόσιαλος εξήγησε πως «όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν θα έχουν βαριά συμπτώματα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να προσέχουμε όλοι». Ακόμα, επεσήμανε ότι «δεν θα εξαφανιστεί ο κορωνοϊός από τον πλανήτη, αλλά θα υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα».

Ως προς το ζήτημα των φαρμάκων, «γνωρίζουμε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν λειτουργούν στις βαριές περιπτώσεις. Μέχρι να έχουμε ικανό αριθμό εμβολιασμένων τα μέτρα δε θα αρχίσουν να χαλαρώνουν. Ωστόσο, είμαι αρκετά αισιόδοξος. Το Μάρτιο, όπως φαίνεται, θα χαλαρώσουν αρκετά οι περιορισμοί, οπότε και θα έχουμε αποτελέσματα από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ