- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χριστούγεννα 2020 στις εκκλησίες - Όλα τα μέτρα
Θεία Λειτουργία με αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού
Ανοικτές οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα 2020 με αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού και επαναλαμβανόμενη Θεία Λειτουργία σε ενορίες.
Κανονικά λειτουργούν αύριο, Χριστούγεννα 2020, οι εκκλησίες και οι ιεροί ναοί ανά την ελληνική επικράτεια.
Τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού είναι αυστηρά και ισχύουν επίσης τόσο για την Πρωτοχρονιά όσο και για τα Φώτα (6 Ιανουαρίου 2021).
Ειδικότερα, επιτρέπεται: α) Ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό, β) 25 άτομα για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανεβαίνει στα 50 άτομα και γ) υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.
Τα Χριστούγεννα 2020 είναι τα πιο παράξενα και ασυνήθιστα των τελευταίων ετών, καθώς τα πάντα λειτουργούν στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού αλλά με ζωντανή την ελπίδα του εμβολίου, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους πρώτους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Pfizer κατά της Covid-19 στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι αρκετές ενορίες έχουν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα τα Χριστούγεννα 2020, να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός σε εκκλησίες και ιερούς ναούς. Σε άλλες ενορίες έχει γνωστοποιηθεί ότι μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός, οι πόρτες θα κλείσουν. Προς αυτήν την κατεύθυνση σε αρκετούς ιερούς ναούς θα τελεστούν δύο -ή ακόμα και τρεις- Θείες Λειτουργίες.
Χριστούγεννα 2020 και εκκλησίες: Κλειστοί οι ναοί στη Δράμα την ώρα της Θείας Λειτουργίας
Υπενθυμίζεται ότι στη Δράμα οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, αφού σύμφωνα με απόφαση του μητροπολίτη Παύλου η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στους ναούς της πόλης θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα συνωστισμού, αλλά και για να μην αναγκαστούν οι ιερείς να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποιος θα μπει και ποιος όχι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι ναοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους, ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να προσευχηθούν -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Πρεμιέρα σήμερα για το επιχειρησιακό σύστημα της ΕΛΑΣ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.