Ελλαδα

Σπείρα έκανε «ντελίβερι» κοκαΐνης σε Εκάλη και Κηφισιά (βίντεο)

Με αυτοκίνητα που είχαν ειδικές ηλεκτρικές κρύπτες για να μην εντοπίζονται τα ναρκωτικά σε ελέγχους της Αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο
Αυτοκίνητο © Pixabay

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών έσπαγε την καραντίνα και έκανε «delivery» κοκαΐνης σε βίλες στην Κηφισιά, την Εκάλη και το Ψυχικό.

Οργανωμένη σπείρα που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Εκάλη, Κηφισιά και Ψυχικό, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Το κύκλωμα δρούσε κυρίως στον χώρο της λεγόμενης «καλής κοινωνίας», κάνοντας «delivery» σε βίλες, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα με ειδικές ηλεκτρικές κρύπτες.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης σε 7 σπίτια στην Αττική, με τη συνδρομή ομάδων της ΕΚΑΜ και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 27 έως 52 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις για ναρκωτικά και όπλα. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους, ο οποίος δεν συνελήφθη.

Ως ηγετικό στέλεχος της σπείρας που έκανε «delivery» κοκαΐνης σε βίλες στην Αττική, φέρεται ένας 33χρονος εκ των συλληφθέντων, ο οποίος, με άμεση συνεργάτιδα μια 30χρονη, είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, τον διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Σύμφωνα με την αστυνομία το εύρος του πελατολογίου της σπείρας ήταν πολύ μεγάλο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές.

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της.

Εντοπισμός κοκαΐνης σε κρύπτες

«Delivery» κοκαΐνης σε βίλες - Σε ποιες περιοχές της Αττικής δρούσε το κύκλωμα

Οι περιοχές που γίνονταν οι διανομές ήταν κυρίως Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και την έρευνα στα 7 σπίτια, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 637,8 γραμμάρια κοκαΐνης,

• μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

• 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

• χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ,

• πιστόλι με γεμιστήρα,

• 4 φυσίγγια,

• συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)

• αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων,

• μαχαίρι,

• 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας,

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• μεταλλική πρέσα,

• 2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και

• πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Κύκλωμα έκανε «delivery» κοκαΐνης σε «καλές» περιοχές της Αττικής - Έξι συλλήψεις από την Αστυνομία
Κύκλωμα έκανε «delivery» κοκαΐνης σε «καλές» περιοχές της Αττικής - Έξι συλλήψεις από την Αστυνομία © astynomia.gr

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες του κυκλώματος που έκανε «delivery» κοκαΐνης σε σπίτια σε Κηφισιά και Εκάλη μεταξύ άλλων οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ