Ελλαδα

Έλαμψε ο Πύργος του Πειραιά - Έγινε η φωταγώγηση για Χριστούγεννα

Δείτε τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά για τα φετινά Χριστούγεννα
Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά για τα φετινά Χριστούγεννα © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Πύργος του Πειραιά πλημμύρισε με φως για τα φετινά Χριστούγεννα, με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να είναι παρών στη λιτή τελετή φωταγώγησης.

Όμορφες εικόνες το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020 στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά για τα φετινά Χριστούγεννα.

Η πόλη βάζει τα καλά της εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού, με τον Δήμο Πειραιά να φροντίζει για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο Πύργος του Πειραιά έλαμψε, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό. Το συγκεκριμένο κτίριο, σήμα κατατεθέν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναμένεται να αξιοποιηθεί μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης.

O Πύργος του Πειραιά είναι το ψηλότερο κτίριο στην πόλη και το δεύτερο ψηλότερο στην Ελλάδα, μετά τον Πύργο της Αθήνας. Με ύψος 84 μέτρα, η παρουσία του κυριαρχεί στην εικόνα του λιμανιού για 45 χρόνια. Ο αρχικός Πύργος σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ι. Βικέλα, Γ. Μολφέση και Αλ. Λοΐζο και ολοκληρώθηκε το 1975, αλλά το εσωτερικό του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους.

Το 2020 ο Δήμος του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία επενδυτών για τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε γραφεία, χώρους λιανικού εμπορίου και εστιατόρια, καθώς και για την αναβάθμιση της πρόσοψης του κτιρίου.

Η αφύπνιση του «κοιμισμένου γίγαντα» που «υποδέχεται» τους ταξιδιώτες, κάθε φορά που ένα από τα πλοία «δένει» στο λιμάνι, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από κατοίκους και επισκέπτες. 

Χριστούγεννα 2020 - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τη φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά:

Χριστούγεννα 2020: Έλαμψε ο Πύργος του Πειραιά
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με φόντο τον Πύργο του Πειραιά μετά τη φωταγώγηση του κτιρίου για τα Χριστούγεννα 2020
Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με φόντο τον Πύργο του Πειραιά μετά τη φωταγώγηση του κτιρίου για τα Χριστούγεννα 2020 © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πύργος του Πειραιά: Ο εντυπωσιακός φωτισμός για τα Χριστούγεννα 2020
Πύργος του Πειραιά: Ο εντυπωσιακός φωτισμός για τα Χριστούγεννα 2020 © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Φωταγωγημένος ο Πύργος Πειραιά για τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ