Ελλαδα

Μόσιαλος: Το αργότερο αρχές 2021 το εμβόλιο στην Ελλάδα

Στους πρώτους που θα εμβολιαστούν καθηγητές και δάσκαλοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος
Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Ηλίας Μόσιαλος: Η εκτίμησή του για το εμβόλιο της Pfizer, το lockdown και την άφιξη του εμβολίου στη χώρα μας.

Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι το αργότερο αρχές 2021 θα έχουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της Pfizer. 

«Mε το εμβόλιο υπάρχει φως στο τούνελ», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ έχει εξασφαλίσει 300 εκατ. δόσεις, δύο δόσεις για 150 εκατ. ανθρώπους. Προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες, το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και οι καθηγητές-δάσκαλοι. 

Ο καθηγητής του LSE επεσήμανε ότι θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, καθώς ο ιός δεν έχει ξεφύγει στην Ελλάδα, όπως σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. «Ο κύριος λόγος είναι ο τρόπος που μεταδίδεται και ειδικότερα μέσω ασυμπτωματικών ασθενών». 

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως θα μπορούσαμε να ξέρουμε την εξέλιξη της πανδημίας με τυχαίες δειγματοληψίες στον πληθυσμό και πως δεν υπήρχε η κατάλληλη πληροφόρηση για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ