- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εξαδάχτυλος για Θεσσαλονίκη: Να πάμε σε μέτρα Μαρτίου... χθες
«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο»
Εξαδάχτυλος για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη: Τι είπε για τα περιοριστικά μέτρα και την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.
«Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, αναφερόμενος στην αυστηροποίηση των μέτρων στη συμπρωτεύουσα.
«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο... Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» τόνισε, σημειώνοντας ότι πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό».
«Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν τελευταίοι κατεβαίνουν» εξήγησε ο κ. Εξαδάχτυλος.
Μάλιστα, θέλησε να επαναλάβει: «Όπως δεν εξαιρέθηκε η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Πάσχα, η Κυριακή του Πάσχα, η 28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου όπως δεν εξαιρείται καμία πιστή δεν πρέπει να εξαιρεθούν και οι συγκεντρώσεις για τη 17 Νοέμβρη, πρόκειται για υγειονομικό έγκλημα».
Παράλληλα και η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή σχολίασε ότι στο νοσοκομείο οι μονάδες COVID είναι γεμάτες. «Από σήμερα δόθηκαν τέσσερις κλίνες ΜΕΘ σε μη COVID που δίνονται σε περιστατικά COVID. Θα προστεθούν άλλες δύο. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα όλοι μας είμαστε φοβισμένοι δέχεται παρά πολύ μεγάλη πίεση το ΕΣΥ, οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι μεγαλύτερης ηλικίας ανήκουν και οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, ενώ προστίθενται συνάδελφοι σε καραντίνα και συνάδελφοι που πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού» τόνισε η κ. Μπακιρλή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.