Ελλαδα

Κακοκαιρία - Κρήτη: Νέο βίντεο από drone για την κακοκαιρία

Οι καταστροφές από ψηλά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το μέγεθος της καταστροφής από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τρίτης στην Κρήτη μέσα από ένα βίντεο.

Σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το νησί της Κρήτης, με τις μεγαλύτερες καταστροφές να έχουν καταγραφεί στην Χερσόνησο. Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης ήταν τα αποτελέσματα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στο νησί.

Λήψεις από drone παρουσιάζουν το μέγεθος της καταστροφής, με το cretalive.gr να μεταδίδει χαρακτηριστικές εικόνες από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης - με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου και στη συνέχεια με την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές - καταγράφηκε το μέγεθος της καταστροφής σε συνδυασμό με τις κινήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, εκτός του Δήμου Ρεθύμνης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την κακοκαιρία.

Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 10 Μαΐου 2021.
 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις