- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πότε θα επιβάλλεται πρόστιμο για τις ασπίδες προσώπου
«Η ασπίδα προσώπου δεν αντικαθιστά για κανέναν λόγο την μάσκα» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Σε ποια περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους φοράνε ασπίδα προσώπου - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Παρότι εδώ και μήνες έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς, πως οι ασπίδες προσώπου δεν προσφέρουν ίδια προστασία συγκριτικά με τις μάσκες, είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία ξεκαθαρίζει πως η χρήση τους δεν καλύπτει τους πολίτες και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις μάσκες.
Η ασπίδα προσώπου δεν θεωρείται μάσκα και όσοι την φοράνε κινδυνεύουν με πρόστιμο, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε πως ορισμένα άτομα γλιτώνουν το πρόστιμο, ή τουλάχιστον στην περίπτωση τους θα υπάρξει επιείκεια από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πιο επιεικής σε περίπτωση που κάποιος έχει χρόνιο νόσημα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η ασπίδα προσώπου θεωρείται ότι προσφέρει χαμηλότερο βαθμό προστασίας από τη μάσκα, όσον αφορά την πρόληψη της μετάδοσης σταγονιδίων. Οι ασπίδες προσώπου δεν ισοδυναμούν με μάσκα και η χρήση τους γίνεται συμπληρωματικά με τις μάσκες προστασίας.
«Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ασπίδες προσώπου, πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή σχεδίαση που καλύπτει τις πλευρές του προσώπου και κάτω από το πηγούνι καθώς και ο επαρκής καθαρισμός και απολύμανσή τους» αναφέρεται.
«Ασπίδες, που καλύπτουν μερικώς το πρόσωπο ή μόνο το στόμα και την μύτη (mouth shields) θα πρέπει να αποκλείονται γιατί δεν προσφέρουν προστασία ούτε στον χρήστη ούτε σε άλλο άτομο και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μάσκα προστασίας» αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.