Ελλαδα

Μόσιαλος: Τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα για το Σύστημα Υγείας

Ο διευθυντής του LSE προειδοποίησε ότι θα αυξηθούν οι ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από την Εντατική στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Εικόνα από την Εντατική στο νοσοκομείο «Σωτηρία» © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες τα νοσοκομεία θα δεχτούν περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό και το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί.

Την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες η πίεση στο Σύστημα Υγείας θα μεγαλώσει, καθώς ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό θα χρειαστεί να μπουν στα νοσοκομεία, εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Άγνωστος Χ σε αυτήν τη δύσκολη εξίσωση, σύμφωνα με τον καθηγητή της πολιτικής της υγείας και διευθυντή του LSE, είναι πόσοι θα κριθεί απαραίτητο να νοσηλευτούν στις ΜΕΘ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα γίνεται νωρίτερα σε σχέση με άλλα κράτη στην Ευρώπη. «Γίνεται ταυτόχρονα με έναν αριθμό άλλων χωρών οι οποίες είναι πολύ πιο προηγμένες από εμάς, σε μια στιγμή που αρχίζει να πιέζεται το σύστημα υγείας αλλά που δεν έχει φτάσει ακόμη στα όρια του» εξήγησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Και πρόσθεσε: «Θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες, θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία. Το ερώτημα είναι πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αν τηρείται το lockdown, είναι λογικό «να δούμε την αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος υγείας με μικρότερη ροή περιστατικών». «Κατά τη γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας» ανέφερε επίσης ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Δεν θα πάμε πάλι στην κανονικότητα του Ιουλίου και του Αυγούστου» είπε, τονίζοντας πως τώρα «έχουμε μια ευκαιρία να ανακόψουμε την ορμή αυτής της πανδημίας στη χώρα μας».

Ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανό να υπάρξει ένα «κυκλικό φαινόμενο» όπου η Ελλάδα θα μπαίνει και θα βγαίνει από lockdown, λίγων εβδομάδων, ανάλογα με το ύψος των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Ηλίας Μόσιαλος δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εφόσον δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ