Ελλαδα

Διόδια: Με e-pass από σήμερα για όλη τη χώρα

Ανεξάρτητα από ποιον έχει παραχωρηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διόδια
Διόδια © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τη δυνατότητα διέλευσης από όλα τα διόδια της χώρας με έναν πομπό (e-pass) από αυτούς που διαθέτουν έχουν από σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί.

Από σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη (e-pass) που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Έτσι, το e-pass που έχουν οι οδηγοί για την αυτόματη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, θα λειτουργεί πλέον για όλα τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, χωρίς να απαιτείται να κάνουν οτιδήποτε περαιτέρω.

Με αυτό το τρόπο η μετακίνηση και η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων γίνεται πιο εύκολη και χωρίς ταλαιπωρία, αφού μέχρι τώρα οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρία διαφορετικά e-pass.

Οι δρόμοι όπου θα γίνεται η διέλευση με ένα e-pass

Οι οδηγοί πλέον, χρησιμοποιώντας μόνο τον έναν πομποδεκτη, θα μπορούν να διέρχονται από τα διόδια των εξής αυτοκινητοδρόμων:

  • Αττική Οδό
  • Νέα Οδό
  • Κεντρική Οδό
  • Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου
  • Εγνατία Οδό
  • Γέφυρα
  • Ολυμπία Οδό
  • Μορέα

Η χρήση του ενός πομποδέκτη (e-pass)

Ο οδηγός θα μπορεί να φορτίσει τον πομποδέκτη με όσο χρήματα επιθυμεί στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών του δικού του παρόχου και να περνά με αυτόν σε όποιους από τους παραπάνω αυτοκινητοδρόμους.

Ωστόσο, δεν θα μπορεί να φορτίσει τον πομποδέκτη που κατέχει σε Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών άλλου παρόχου.

Σε περίπτωση που σε κάποιο σημείο της διαδρομής του τελειώσουν τα χρήματα, δεν θα χρειάζεται να πάρει άλλον, αλλά θα μπορεί να προσθέσει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητοδρόμου από τον οποίο τον έχει προμηθευτεί. Οι πληρωμές γίνονται με πιστωτική αλλά και χρεωστική κάρτα.

Όπως έχει διευκρινιστεί, δεν αλλάζει τίποτα στις τεχνικές λεπτομέρειες, όσον αφορά στις προσφορές και στις συμφωνίες που έχουν υπάρξει μεταξύ καταναλωτών και των παρόχων που έχουν επιλέξει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ