Ελλαδα

Lockdown: Σε υψηλό διετίας η κίνηση στους δρόμους (εικόνες)

Πάνω από 45.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών - Λαμίας
Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών - Λαμίας © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μεγάλο μποτιλιάρισμα επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας την Παρασκευή, μία ημέρα πριν επιβληθεί ολικό lockdown στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών καταγράφεται χθες και σήμερα Παρασκευή στην Αττική λίγο πριν το καθολικό lockdown του Σαββάτου. Η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες παρουσιάζει αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή, 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, ενώ 45.000 οχήματα να έχουν ήδη αποχωρήσει από την πρωτεύουσα.

300.000 οχήματα στην Αττική Οδό - Αύξηση της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις της Εθνικής Οδού

Ο κυκλοφοριακός φόρτος στην Αττική Οδό θυμίζει ημέρες Χριστουγέννων. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να φτάσει τα 300.000 οχήματα, αριθμός που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους φόρτους της χρονιάς. Αξίζει να αναφερθεί πως χθες η κυκλοφορία έφτασε τα 260.000 οχήματα.

Αυξημένη είναι η κυκλοφορία από χθες στην Εθνική οδό. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η αύξηση αφορά και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Ειδικότερα, σήμερα μέχρι τις 17:00, έχουν περάσει από τα διόδια των Αφιδνών 22.172 οχήματα προς Λαμία και 19.597 προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα εξόδου, από την πόλη των Αθηνών, εμφανίζεται κατά 14% μεγαλύτερη από την κυκλοφορία της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ στο ρεύμα εισόδου η αντίστοιχη αύξηση φτάνει στο 23%.

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας
Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Έχουμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.
 
Το σύστημα του Κέντρου κατέγραψε συμφόρηση ακόμα και σε σημεία που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση. Πρόκειται για την Χαμοστέρνας από την Πειραιώς μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού, την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Οδό σε όλο της το μήκος.

Κυκλοφορικό χάος στο κέντρο της Αθήνας
Κυκλοφορικό χάος στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο Κηφισός, δεν το συζητάμε, είναι όλος μποτιλιαρισμένος και τα οχήματα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα. Δεν κινούνται απλά με χαμηλές ταχύτητες, είναι το απόλυτο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Είναι ο μεγαλύτερος φόρτος που έχει δεχτεί το οδικό δίκτυο τουλάχιστον στο διάστημα που λειτουργεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας» προσθέτει ο Κίμων Λογοθέτης.

Κίνηση στην Λεωφόρο Μεσογείων
Κίνηση στην Λεωφόρο Μεσογείων © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ