Ελλαδα

Επιστρέφει το τραμ στο Σύνταγμα - Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

Ποιες στάσεις επιστρέφουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tram.jpg
© EUROKINISSI

Τα δρομολόγια στο κομμάτι του τραμ Σύνταγμα - Κασομούλη είχαν διακοπεί το 2018 - Πότε επιστρέφουν ξανά

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη που διακόπηκαν τον Οκτώβριο του 2018, έπειτα από ανησυχία για την κατάσταση της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού ποταμού πάνω στην οποία έχουν κατασκευαστεί οι γραμμές.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ, από τους σχολαστικούς ελέγχους που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στο κλειστό τμήμα προκύπτει ότι η πλάκα οροφής δεν έχει παραμορφωθεί ούτε παρουσιάζει ανησυχητική διάβρωση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της γραμμής. Ένα μήνα νωρίτερα η ΣΤΑΣΥ εγκατέστησε σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας η οποία καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού.

Όλες οι ενδείξεις του συστήματος είναι έως τώρα θετικές, ενώ από τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης φαίνεται ότι οι συρμοί του ΤΡΑΜ μπορούν να ξεκινήσουν να κινούνται ξανά με ασφάλεια.

Για την επανέναρξη των δρομολογίων θα πρέπει να ολοκληρωθούν από το δήμο Αθηναίων οι εργασίες αποκατάστασης στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί (Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλίσσης Αμαλίας).

Οι τέσσερις σταθμοί (Σύνταγμα, Ζάππειο, Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Φιξ) έκλεισαν τον Οκτώβριο του 2018 με απόφαση του τότε υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία με την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία ζήτησε να γίνει καταγραφή της κατάστασης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού, μετά από υποχώρηση του οδοστρώματος σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Καλλιθέα το Μάιο του 2018. 

Μετά από το περιστατικό στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στην κοίτη του ποταμού, από τις οποίες – όπως είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου ο κ. Σπίρτζης – διαπιστώθηκαν προβλήματα από τη σχολή της αστυνομίας επί της Λεωφόρου Μεσογείων έως τις εκβολές του Ιλισού στο Φάληρο.

Πηγές που συμμετείχαν στους πρόσφατους ελέγχους για να αξιολογήσουν την έκταση των ζημιών στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού, τονίζουν ότι η απόφαση να κλείσει το τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη ελήφθη με μεγάλη προχειρότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ