- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κρούσματα κορωνοϊού και σε δεύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο
Μετά τον «Άγιο Σάββα» διαπιστώθηκαν μολύνσεις Covid-19 στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο
Το «Θεαγένειο» νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη γίνεται το δεύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώνονται κρούσματα κορωνοϊού.
Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού και σε δεύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Μετά τις μολύνσεις Covid-19 που διαπιστώθηκαν στον «Άγιο Σάββα», τέσσερις εργαζόμενοι στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί σε Covid-19.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι νοσηλευτές στη Θωρακοχειρουργική Κλινική, η οποία και έκλεισε προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί ενδεχόμενη διασπορά του ιού.
Υπενθυμίζεται ότι στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες 10 μολύνσεις Covid-19. Αυτά τα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά στο ΑΧΕΠΑ, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε 1.500 rapid τεστ προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο όλο το προσωπικό στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα.
ΠΟΕΔΗΝ για κρούσματα κορωνοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο» - Τι καταγγέλλει
«Πολύ σωστά έκλεισε η θωρακοχειρουργική κλινική αλλά δυστυχώς τα χειρουργεία πάνε πίσω. Το νοσοκομείο έκανε ό,τι επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι ασθενείς είναι καλά» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Και πρόσθεσε: «Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία είναι διάτρητο. Κάθε ασθενής που νοσηλεύεται και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, δικαιούται έναν συνοδό, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και μπορεί να μεταφέρει τον ιό. Οι νοσηλείες των ασθενών με καρκίνο είναι σε πολλές περιπτώσεις μακροχρόνιες και θα πρέπει οι ασθενείς να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ και όχι μόνο κατά την εισαγωγή τους όπως γίνεται τώρα».
«Το προσωπικό, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία, θα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικά τεστ καθότι οι ασυμπτωματικοί μπορεί άθελά τους να μεταφέρουν τον ιό. Μέχρι τώρα κάνουν τεστ όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν από άδειες. Οι ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, δεν υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού, όπως και στην ημερήσια νοσηλεία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.