Ελλαδα

ACS: Πολλαπλές δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο

Σε τέσσερις κοινωνικούς πυλώνες οι πρωτοβουλίες της εταιρείας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 758
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
acs-hellenicrescueteam.jpg

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Οι 4 δράσεις της ACS επικεντρώνονται σε 4 κοινωνικούς πυλώνες με επίκεντρο τον άνθρωπο

Έχοντας ως αρχή ότι μία επιχείρηση ευημερεί όταν η κοινωνία όπου δραστηριοποιείται ευημερεί, και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της χώρας την τελευταία δεκαετία, η ACS υλοποιεί εστιασμένες κοινωνικές δράσεις, αξιοποιώντας και την επιχειρηματική της δραστηριότητα, εντός της Ελλάδος, που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Οι δράσεις της επικεντρώνονται σε 4 κοινωνικούς πυλώνες:

I. Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις Πανελλαδικής εμβέλειας.
II. Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.
III. Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης.
IV. Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

I. «Βοήθεια Παντού» Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις Πανελλαδικής εμβέλειας

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για δωρεάν αποστολή προς τους πληγέντες του «ΙΑΝΟΥ» Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Καρδίτσας, που προέκυψαν από την καταστροφική κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», η ACS προσέφερε έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες αναλαμβάνοντας τη δωρεάν αποστολή τροφίμων ανάγκης από τα καταστήματα ΑCS όλης της χώρας και παράδοση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης Η ACS συμβάλλει στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες ταχυμεταφοράς ή με ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές, παρέχοντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» Συμβαδίζοντας με τους σκοπούς του Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, η ACS προσφέρει κάθε χρόνο στον οργανισμό δωρεάν αποστολές για την πανελλαδικής εμβέλειας ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) Η ACS συνεργάζεται με την ΠΟΣΥΦΥ για τη στήριξη των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα, με τη δωρεάν μεταφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού (νυχτερινές και θερμικές κάμερες, φακοί, γάζες, ειδικά γάντια κ.ά.) από εταιρείες/ιδιώτες που τα παραδίδουν στα καταστήματα ACS για μεταφορά προς συγκεκριμένους χώρους/δομές της ΠΟΣΥΦΥ στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο.

ΙΙ. «Περιβάλλον και Πολιτισμός Παντού» Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Η ACS στηρίζει τα τελευταία χρόνια οικονομικά την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, συνεισφέροντας στο πολύ σημαντικό έργο της, με στόχο την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της φύσης.

Όλοι Μαζί Μπορούμε | ΣΚΑΙ Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ACS έχει μεταφέρει πρώτες ύλες και απαραίτητα υλικά στα σημεία όπου προγραμματίζονται οι περιβαλλοντικές δράσεις του φορέα, όπως σακούλες απορριμμάτων στα διόδια του Εθνικού οδικού δικτύου για δωρεάν διάθεση στους διερχόμενους οδηγούς.

Δημιουργία σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων Η ACS προγραμματίζει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (22kw τύπου 2) σταδιακά στα καταστήματά της, με στόχο τη μείωση των ρύπων αλλά και την οικονομία λόγω της δωρεάν διάθεσης προς τους πολίτες.

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή H ACS στηρίζει τους σκοπούς του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και τη σειρά δράσεων «Η Τέχνη δίπλα στους Ανθρώπους», παρέχοντας τη δωρεάν αποστολή καταλόγων εκθέσεων σε όλες τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος, με σκοπό την προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού και με δεδομένη την ανάγκη του κόσμου για διάβασμα, η ACS ανέλαβε εν μέσω lockdown τη δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον για τα  μέλη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

acs-givmed-horizontal.jpg

ΙΙΙ. «Εκπαίδευση Παντού» Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης

ΠΥΡΝΑ Η ACS υποστηρίζει το πρόγραμμα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®» της μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής αστικής εταιρείας ΠΥΡΝΑ, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά εξωσχολικών βιβλίων σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα με ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική. Παράλληλα, παρέχει τη δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στα νηπιαγωγεία που διαμορφώνει και εξοπλίζει σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων η ΠΥΡΝΑ.

Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Η ACS προσφέρει δωρεάν διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικό υγρό) στους Δήμους σε όλη την Ελλάδα και μέσω αυτών στα σχολεία (για μαθητές & εκπαιδευτικούς).

IV. «Ελπίδα Παντού» Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος Τους σκοπούς του οργανισμού ενισχύει η ACS με ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική ή και με δωρεάν μεταφορές υλικών (π.χ. σχολικά είδη σε όλη την Ελλάδα) στηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ίδρυμα «Κάνε μια ευχή - Make a Wish» Ελλάδος Η ACS στηρίζει το έργο του Make a Wish με ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική αλλά και με χορηγία αποστολών στο πρόγραμμα «Το Αστέρι της Ευχής», που σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρημάτων από όλη την Ελλάδα για την εκπλήρωση των ευχών παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

GIVMED H ACS, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό GIVMED, συγκεντρώνει φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται από πολίτες στα καταστήματα ACS Αττικής, για τη διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες μέσω των κοινωνικών φαρμακείων. Παράλληλα η εταιρεία μεταφέρει δωρεάν φάρμακα προς τις συνεργαζόμενες με τον οργανισμό γηριατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετέχει και στο πρόγραμμα «Companies Give Meds», μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι της ACS συγκεντρώνουν φάρμακα για τη δωρεάν διάθεσή τους σε κοινωνικούς φορείς.

ΔΕΣΜΟΣ Η ACS προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς όλων των αποστολών του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, για την κάλυψη αναγκών κοινωφελών οργανισμών, ιδρυμάτων και φορέων με ανθρωπιστική και κοινωνική δράση, στηρίζοντας εν μέσω πανδημίας χιλιάδες επωφελούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ομάδα Αλληλεγγύης Διαβήτη Η ACS στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Αλληλεγγύης Διαβήτη, αναλαμβάνοντας τη δωρεάν μεταφορά αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού σε όσους ανασφάλιστους ασθενείς το έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

World Pharmacists / Φαρμακοποιοί Του Κόσμου Η ACS αποτελεί αρωγό της ανθρωπιστικής οργάνωσης των Ελλήνων Φαρμακοποιών, προσφέροντας δωρεάν  διακίνηση  της αλληλογραφίας, φαρμάκων και  υγειονομικού υλικού (χειρουργικές μάσκες, φόρμες νοσοκομειακής προστασίας, αντισηπτικά υγρά, φάρμακα κ.λπ.), υποστηρίζοντας φορείς, κέντρα φιλοξενίας  προσφύγων και δομές κοινωνικής υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, και εν μέσω πανδημίας.

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) Οι εργαζόμενοι της ACS συμμετέχουν εδώ και χρόνια στην πρωτοβουλία του Ομίλου Quest για συγκέντρωση και εθελοντική προσφορά τροφίμων, καθώς επίσης και ρουχισμό, υποδήματα, παιχνίδια και βρεφικά είδη για όσους έχουν ανάγκη, μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Θάλλω | Το γήρας με χαμόγελο Η ACS έχει αναλάβει τη δωρεάν μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων στις γηριατρικές μονάδες που στηρίζει το πρόγραμμα τρίτης ηλικίας Θάλλω, με σκοπό την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και την πρόληψη / αντιμετώπιση της γεροντικής άνοιας, ώστε οι ειδικοί φροντιστές να συνεχίσουν την πολύτιμη συνεισφορά τους προς τους ηλικιωμένους και εν μέσω πανδημίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ