Ελλαδα

ΟΦΕΤ: Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Όμιλο Τσέτη

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 758
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Δωρεά αντισηπτικών στο ελληνικό υγειονομικό σύστημα υγείας

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Εάν το αντίδοτο της πανδημίας του SARS - CoV-2 είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που αναμένει με αγωνία όλος ο πλανήτης, τότε σίγουρα η «θεραπεία» της δύσκολης αυτής εποχής είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η ενσυναίσθηση και η υπευθυνότητα, άξονες ΕΚΕ του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Όπως τονίζει η Ιουλία Κλ. Τσέτη, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), η πανδημία –που εξακολουθούμε να βιώνουμε τους τελευταίους 10 μήνες– δεν αποτελεί μόνο μια σοβαρή υγειονομική κρίση, η οποία απείλησε σχεδόν όλα τα συστήματα υγείας αλλά και τις οικονομίες ακόμη και των πιο ισχυρών χωρών, αλλά ταυτόχρονα και ένα αφυπνιστικό σοκ, που έφερε στην επιφάνεια τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες όλης της Ευρώπης καταδεικνύοντας μία σοβαρή αναγκαιότητα: Ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει αυτάρκης, περισσότερο ανθεκτική και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη ώστε να μπορεί να λειτουργεί πραγματικά αλληλέγγυα και ισότιμα απέναντι στα μέλη της.

Ιουλία Τσέτη - ΟΦΕΤ
Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ

Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι στην παγκόσμια πρόκληση της πανδημίας της COVID-19, ο κόσμος της φαρμακοβιομηχανίας πρωτοστάτησε.

Ο Όμιλος Τσέτη το απέδειξε περίτρανα. Οι τρεις μεγάλες δωρεές του Unikinon (χλωροκίνη εκ μέρους της Uni-pharma) και των αντισηπτικών (εκ μέρους της InterMed) προς το ελληνικό και κυπριακό υγειονομικό σύστημα δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τον ασθενή την ώρα της ανάγκης, δηλώνει η Ιουλία Τσέτη. Ένα χρέος που εκπορεύεται από τη Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΦΕΤ.

Εξάλλου οι Uni-pharma & InterMed αποτελούν από τον Ιανουάριο του 2016 υπερήφανα μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Το UN Global Compact αποτελεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο καλούνται να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές Αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της διαφθοράς, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.

Το σύνθημα TELEIA αποτελεί το ακρωνύμιο της φιλοσοφίας του Ομίλου και αφορά στις εταιρικές αξίες. Το TELEIA μεταφράζεται ως εξής: Ομαδικότητα - Teamwork, Ηθική - Ethos, Διαρκής Μάθηση - Learning, Αριστεία - Excellence, Καινοτομία - Innovation και Υπευθυνότητα - Accountability.

 

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΦΕΤ

Η πράσινη πολιτική και φιλοσοφία του Ομίλου. Με το σύνθημα «Save The Sea» και με το μότο «U&I Green» (Uni-Pharma & InterMed αλλά ταυτόχρονα «Εσύ και Εγώ Μαζί Νοιαζόμαστε για το Περιβάλλον», δραστηριοποιείται η δυναμική Ομάδα «Green Team» του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, η οποία υλοποιεί κάθε χρόνο καθαρισμούς θαλασσών και ακτών. Η εθελοντική ομάδα εργάζεται υπό την έμπειρη καθοδήγηση της εθελοντικής οργάνωσης All for Blue. Η ομάδα πραγματοποίησε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος στις 11 Ιουλίου 2020 στη Σύρο και στον Μαραθώνα. Κατά τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό στις παραλίες της Σύρου καταφέραμε να απομακρύνουμε συνολικά 487 κιλά απορριμμάτων. H ενέργεια καθαρισμού παραλίας Μαραθώνα (πλατεία Τύμβος Μαραθώνα - Άγιος Παντελεήμονας) υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη HELMEPA και υποστηρίχθηκε bazaar αδέσποτων STRAY.

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη διακρίθηκε για ακόμα μια φορά για την πράσινη πολιτική και φιλοσοφία του στα ENVIRONMETAL AWARDS 2020. Κατέκτησε 4 σημαντικές διακρίσεις (δύο Gold και δύο Silver) στα πεδία που αφορούν την περιβαλλοντική του πολιτική, το νέο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-pharma, τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, τη μείωση κατανάλωσης νερού και τις έξυπνες λύσεις διαχείρισης ενέργειας.

Η ώρα του brain gain μετά το brain drain. Το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ με παροχή υποτροφιών αποτελεί στήριγμα για τις νέες γενιές, θέλοντας να στείλει το ισχυρό μήνυμα οι νέοι μας να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αντιστρέψουν το κλίμα της αιμορραγίας της μετανάστευσης.

SCIENCE ON THE GO. Κινητό εργαστήριο επιστήμης, το οποίο ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου, σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή και πανεπιστημιακή κοινότητα, διδάσκουν το know-how για παραγωγή σκευασμάτων (όπως στοματικά διαλύματα και συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνη C). Στη διάρκεια της πανδημίας υλοποιήθηκαν τρία ενδιαφέροντα webinar.

ΟΦΕΤ - Κινητό εργαστήριο επιστήμης  Science on the Go
Κινητό εργαστήριο επιστήμης Science on the Go

Η «Αποστολή Ζωής» είναι μία ακόμα σημαντική δράση, που σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους ιατρικούς, φαρμακευτικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους πραγματοποιεί επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές για ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις.

ΟΦΕΤ - Η «Αποστολή Ζωής», στα Τζουμέρκα
Η «Αποστολή Ζωής», στα Τζουμέρκα

Εθελοντική Αιμοδοσία. Η Ομάδα αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ υλοποιεί δύο φορές το χρόνο εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγία Όλγα. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η 9η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η Running Team του ΟΦΕΤ στηρίζει τα τελευταία χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Τον αγώνα δρόμου αλλά και το περπάτημα στηρίζουν δυναμικά και οι δύο βιομηχανίες, Uni-pharma & InterMed.

Μνημόνιο συνεργασίας με την Axion Hellas για στήριξη από τον ΟΦΕΤ ακριτικών νησιών και περιοχών της Ελλάδας. Μεταξύ των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί είναι και η δωρεά τον Απρίλιο του 2019, εκ μέρους της διοίκησης του Ομίλου, εντός ανοιχτού γυμναστηρίου, στο στρατόπεδο του Καστελόριζου.

MAGIC DIABETES BUS. Τον Δεκέμβριο του 2019 επί 5 ημέρες είχαμε την ευκαιρία να στηρίξουμε μία ακόμη σημαντική δράση, τη ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ. Το Μαγικό Χριστουγεννιάτικο λεωφορείο, ανάλογα εξοπλισμένο, πραγματοποίησε ένα μεγάλο tour σε όλη την Αθήνα και είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε σκευάσματά μας, όπως slim fix, slim fix gummies και Diabetel, και να ενημερώσουμε το κοινό.

Δύο ακόμη δράσεις μικρότερης εμβέλειας, αλλά εξίσου ουσιαστικές, είναι το ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ - Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και το Dental Run, μία νέα δράση σε συνεργασία με το GREEK PHARMACEUTICAL STUDENTS’ FEDERATION.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ