- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γ. Παπαδάκης σε σποτ για χρήση μάσκας και αντιγριπικό εμβόλιο
Πόσα εμβόλια έχουν συνταγογραφηθεί
Γιώργος Παπαδάκης: Συμμετέχει στο σποτ για την χρήση μάσκας και τον αντιγριπικό εμβολιασμό μαζί με την Ευαγγελία Συριοπούλου.
Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Ευαγγελία Συριοπούλου πρωταγωνιστούν στη διαφημιστική εκστρατεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη χρήση μάσκας και τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας είναι: «Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα». Μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί περίπου 2.100.000 εμβόλια και έχουν εκτελεσθεί, σύμφωνα με τα συστήματα της ΗΔΙΚΑ, περίπου 1.500.000 εμβολιασμοί.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, «η φετινή Αντιγριπική Εμβολιαστική περίοδος συμπίπτει με το δεύτερο κύμα Πανδημίας του Covid 19 στην πατρίδα μας. Η συγκυρία αυτή απαιτεί να θωρακίσουμε το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού, από την εποχική γρίπη, γιατί έτσι θα είναι πολύ μειωμένες οι επιπτώσεις από τυχόν νόσηση από τον κορωνοϊό. Το φετινό σποτ βασίστηκε στις ιδέες μιας ομάδας νέων συναδέλφων Φαρμακοποιών, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως. Στο φετινό σποτ, που εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, συμμετέχουν αφιλοκερδώς ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και η ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά» .
«Περισσότεροι, έγκαιροι και στοχευμένοι εμβολιασμοί είναι το φετινό διακύβευμα για τους Έλληνες Φαρμακοποιούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς και συνέχισε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το ποσοστό των εμβολίων που διενεργούνται στα φαρμακεία είναι μεγαλύτερο από 90%. Ο Π.Φ.Σ. διεκδίκησε και πέτυχε τη θεσμοθέτηση της πιστοποίησης των Φαρμακοποιών για τη διενέργεια των εμβολιασμών. Ήδη σε 7 Κύκλους διαδικτυακής εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης, περισσότεροι από 8.100 φαρμακοποιοί έχουν λάβει την αναγκαία πιστοποίηση. Η συμβολή μας όμως στην επιτυχία του Εθνικού Εμβολιαστικού στόχου δεν σταματάει εδώ. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος έχουμε αναλάβει μια εξαιρετικά εκτεταμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, φυλλάδια και αφίσα στα φαρμακεία, τηλεοπτικό σποτ και ραδιοφωνικά μηνύματα είναι τα όπλα μας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, μαζί φυσικά με την καταλυτική διαπροσωπική ενημέρωση και συμβουλευτική που οι Φαρμακοποιοί προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες, ασθενείς και ασφαλισμένους, μέσα από το τεράστιο δίκτυο των 11.000 φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Οι προσπάθειές μας στο μέτωπο του Αντιγριπικού εμβολιασμού, μαζί φυσικά με εκείνες και των άλλων θεσμικών φορέων, είχαν ως αποτέλεσμα πέρυσι να διενεργηθούν περίπου 3.500.000 εμβολιασμοί. Για τη φετινή περίοδο, ο στόχος έχει τεθεί ακόμη υψηλότερα. Έχουν εξασφαλιστεί και θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων περίπου 4.200.000 εμβόλια σύμφωνα με ενημέρωση από τον Ε.Ο.Φ. Η συνταγογράφηση των εμβολίων έχει ξεκινήσει από τις 28/9/2020» .
«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διεκδικήσαμε και πετύχαμε την παράταση της ισχύος των συνταγών για τα αντιγριπικά εμβόλια μέχρι τις 31/12/2020. Έτσι ώστε οι πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς το άγχος της λήξης των συνταγών τους. Επίσης η ΗΔΙΚΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία των προγραμμάτων πληροφορικής που χρησιμοποιούν οι Φαρμακοποιοί, υλοποίησαν και έθεσαν σε λειτουργία μια εφαρμογή στην οποία ο φαρμακοποιός, σε ελάχιστο χρόνο, θα καταγράφει τον διενεργηθέντα εμβολιασμό. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια ακριβής και αξιόπιστη βάση δεδομένων, η οποία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών», ανέφερε ο κ. Βαλτάς και κατέληξε «Τα φαρμακεία με την αδιάλειπτη λειτουργία τους απέδειξαν ότι μπορούν επιτυχώς να αποτελέσουν δομές Υγείας και να στηρίξουν το Σύστημα Υγείας. Το φαρμακείο εισέρχεται πλέον σε νέα φάση. Μετά τους εμβολιασμούς, στη νέα περίοδο της πανδημίας που αλλάζει την καθημερινότητα από όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενισχύει τον ρόλο του στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η άριστη διασπορά των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα και η απρόσκοπτη λειτουργία τους διασφαλίζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας και συντελούν στην αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος υγείας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.