Ελλαδα

Λινού: Ίσως έως και 20.000 ενεργά, «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού

«Εύχομαι να μην επαληθευθώ, δυστυχώς όμως έτσι είναι. Αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθηνά Λινού
Αθηνά Λινού © ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, έκανε λόγο ακόμη και για 20.000 ενεργά, «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Για τα «κρυμμένα» κρούσματα, τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, την χρήση της μάσκας και τις φάσεις που βρίσκονται τα εμβόλια αλλά και τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στο OPEN.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού σημείωσε  ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μπορεί να υπάρχουν ακόμη και 20.000 ενεργά, «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Γεγονός που δείχνει και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν σε καθημερινή βάση για τον πληθυσμό.

«Εύχομαι να μην επαληθευθώ, δυστυχώς όμως έτσι είναι. Αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός προκαλεί έντονη ανησυχία, ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα, οπότε δεν λαμβάνουν και τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην γίνει η διασπορά του ιού.

«Δεν έχουμε μελέτη που να δείχνει αριθμούς σε επίπεδο πληθυσμιακό και να μετράμε και ασυμπτωματικά κρούσματα», πρόσθεσε. Αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τη χρήση μάσκας μέσα και έξω, όταν υπάρχει συνωστισμός, έχει κάποιες ενστάσεις: «Ποιος αποφασίζει πότε έχουμε συνωστισμό; Όμως είναι καλή κίνηση. Πάμε προς το σωστό δρόμο».

Για τα εμβόλια είπε: «Σε τελική φάση είναι 8 εμβόλια. Δύο είναι διαφορετικής τεχνολογίας και πιστεύω σε αυτά, αλλά το πρόβλημα που βλέπω είναι η διανομή τους. Το ένα πρέπει ας πούμε να είναι στους -90 βαθμούς, οπότε πρέπει να παραδοθεί σωστά».

Κορωνοϊός: Ίσως υπάρχουν έως και 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα | Ώρα Ελλάδος 14/10/20 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ