Ελλαδα

Διακοπές δωρεάν μέσω Κοινωνικού Τουρισμού για 120.000 δικαιούχους

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης άναψε το πράσινο φως για επιταγές δωρεάν τουρισμού σε 120.000 χιλιάδες δικαιούχους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, εντός του Μαΐου θα εκδοθεί η δημόσια πρόσκληση για κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και δικαιούχοι θα είναι 120.000 εργαζόμενοι και άνεργοι καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους και το πρόγραμμα προβλέπει διακοπές από 1 έως 5 ημέρες. 

Η ΚΥΑ αναφέρει ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ

β) άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δυο μηνών ή 50 ημερήσια επιδόματα και

γ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ωφελούνται και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ή τα τέκνα τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, ηλικίας από πέντε έως 24 ετών, καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είχαν επιλεγεί για το αντίστοιχο πρόγραμμα την περσινή περίοδο καθώς και οι δικαιούχοι ανάλογων προγραμμάτων από άλλους φορείς.