- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα: Τι πιστεύουν οι μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις
Οι απαντήσεις τους για βιβλία, καθηγητές και μέτρα για τον κορωνοϊό
Στην έρευνα του pod.gr συμμετείχαν 255 μαθητές από σχολεία υπό κατάληψη - Τι πιστεύουν βιβλία, καθηγητές και μέτρα για τον κορωνοϊό
Τα βιβλία ήταν το πρώτο που θα άλλαζαν οι καταληψίες μαθητές, σύμφωνα με έρευνα του pod.gr σε σχολεία υπό κατάληψη, στην οποία ανταποκρίθηκαν 255 μαθητές.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν μπορούσες να αλλάξεις ένα μόνο πράγμα στο σχολείο σου ποιο θα ήταν αυτό;», 99 μαθητές είπαν τα βιβλία, 81 τους καθηγητές και 70 τις κτηριακές εγκαταστάσεις.
Στο ερώτημα «πώς αυτοπροδιορίζεσαι πολιτικά;» οι 121 επέλεξαν την απάντηση «είμαι εντελώς αδιάφορος με τα πολιτικά», 38 την απάντηση «μάλλον αριστερός», 14 «μάλλον αναρχικός», 7 «μάλλον δεξιός».
Πάντως αρκετοί μαθητές δεν απάντησαν σε αυτήν τη συγκεκριμένη ερώτηση.
Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο «θα διαδήλωνες στο Σύνταγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη;», 87 απάντησαν «για το περιβάλλον», 75 «για την παιδεία» και 63 «για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Σημειώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων απάντησαν στα ερωτήματα του pod.gr θεωρούν απαραίτητα τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Λένε ότι φορούν την μάσκα «συχνά» ενώ δηλώνουν ότι αποφεύγουν να αγκαλιάζουν τους φίλους τους και τους παππούδες τους.
Παρουσιάζοντας την έρευνα ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια αναδρομή στις μαθητικές καταλήψεις οι οποίες έγιναν καθεστώς μετά τον θάνατο του Νίκου Τεμπονέρα, το ’91 σε σχολείοτης Πάτρας.
Ως προς τα επίκαιρα αιτήματα στο podcast προβλήθηκε κυρίως η απαίτηση των μαθητών να καταργηθούν τα δίωρα μαθήματα χωρίς διάλειμμα και να υπάρξουν μαθήματα 30 λεπτών μεπεριορισμό της διδακτέας ύλης.
Ακούστε εδώ το podcast του Σταύρου Θεοδωράκη :
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.