Ελλαδα

Κακοκαιρία Πλημμύρισαν δρόμοι στο Μεσολόγγι

Στη Ναύπακτο ένα σπίτι χτυπήθηκε από κεραυνό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mesologgi.jpg
Πλημμύρα στο Μεσολόγγι © onairnews.gr

Έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο ένα σπίτι πήρε φωτιά από κεραυνό, ενώ σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα

Η έντονη βροχόπτωση που κράτησε μία ώρα ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονα προβλήματα στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με το τοπικό onairnews.gr τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία σε συνδυασμό με τα αντλιοστάσια που δεν λειτουργούσαν, προκλήθηκαν στα Ταμπακαριά, την περιοχή γύρω από το Δημαρχείο, τον Άγιο Σπυρίδωνα και σχεδόν όλους τους δρόμους της πόλης που μετατράπηκαν σε ποτάμια. 

Κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση από ισόγεια, ενώ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν όταν τέθηκαν ξανά σε λειτουργία τα αντλιοστάσια. Το Μεσολόγγι σε κάθε έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει αφού βρίσκεται υψομετρικά κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

mesologgi-2.jpg
Πλημμύρα στo Mεσολόγγι © onairnews.gr

Κακοκαιρία έπληξε και τη Ναύπακτο όπου στον συνοικισμό Καστράκι στην Παλαιοπαναγιά ένα σπίτι πήρε φωτιά όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει άμεσα και οι ζημιές να περιοριστούν στη σκεπή.

Την ίδια ώρα η Π. Υ. Ναυπάκτου ανταποκρίθηκε σε 15 περιστατικά άντλησης υδάτων κυρίως υπόγειων σε Ναύπακτο και Αντίρριο. Ο δρόμος προς το Ριγάνι έκλεισε και πάλι έπειτα από κατολισθήσεις, ενώ και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που είχαν ήδη επιβαρυνθεί από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα, πέτρες και χώματα από τα ορμητικά νερά έκλεισαν τους δρόμους.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην περιοχή της Χάλκειας, με δρόμους αλλά και καλλιέργειες να πλημμυρίζουν. Στο ορεινό Θέρμο οι δρόμοι έγιναν και πάλι ποτάμια, χείμαρροι υπερχείλισαν θέτοντας τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε συναγερμό. Τα μηχανήματα των Δήμων της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας ξεκίνησαν και πάλι τις προσπάθειες απομάκρυνσης των φερτών υλικών που εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ