Ελλαδα

Η κακοκαιρία «Ιανός» έρχεται στην Αττική - Η νέα πρόγνωση της ΕΜΥ

Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας - Στο επίκεντρο και η Εύβοια με τη Βοιωτία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κακοκαιρία «Ιανός» πλησιάζει την Αττική (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Η κακοκαιρία «Ιανός» πλησιάζει την Αττική (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Αντιμέτωπες με τη κακοκαιρία «Ιανός» Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, με έντονα καιρικά φαινόμενα να προβλέπονται για τις επόμενες ώρες - Η νέα πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία «Ιανός» συνεχίζει να κινείται ανατολικά, με την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία να μπαίνουν στο επίκεντρο.

Ήδη, σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας έχει κηρυχθεί η Ευρυτανία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια και η Βοιωτία.

Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» προκάλεσε καταστροφές. Στη Φθιώτιδα πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από σπίτια και σήκωσαν στα χέρια παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου για να τα απομακρύνουν από το σχολείο. Στο Ρίο η θάλασσα βγήκε στη στεριά, με πλημμύρες να σημειώνονται στο παραλιακό μέτωπο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρίας «Ιανός» την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη του meteo περιλαμβάνει την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία «Ιανός» συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής αλλά και η πόλη της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ η κακοκαιρία «Ιανός» θα επηρεάσει τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Στον προγνωστικό χάρτη που δημοσιεύει το βράδυ της Παρασκευής το meteo, παρουσιάζονται οι περιοχές που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχών έως το πέρας της κακοκαιρίας «Ιανός».

Κακοκαιρία «Ιανός»: Οι περιοχές που αναμένεται να δεχτούν τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής - Οι περιοχές με τα περισσότερα μποφόρ

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός» εμφανίζει στο κέντρο του ένα «μάτι» σε μια περιοχή ακτίνας περίπου 50 χιλιομέτρων, ενώ οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις στην περιφέρειά του.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 χιλιόμετρα την ώρα δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν η κακοκαιρία «Ιανός» κινηθεί στο στενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο νησιά μετά τις 04.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

kakokairia-ianos-prognosi-attiki.jpg

Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Δυτική Αχαΐα με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 χλμ/ώρα.

Σημειώνεται ότι λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανόδου της στάθμης της θάλασσας σε πολλές περιοχές παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και πτώσεις δέντρων. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής κατεγράφη στην Ιθάκη (86 χιλιοστά).

kakokairia-ianos-prognosi-attiki-kataigides.jpg

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ