Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πρώτες εικόνες από τη Ζάκυνθο

Σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» το νησί - Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη Ζάκυνθο, καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία «Ιανός»
Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη Ζάκυνθο, καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία «Ιανός»

Η κακοκαιρία «Ιανός» έφερε καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στη Ζάκυνθο και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το νησί.

Καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έφερε μαζί της η κακοκαιρία «Ιανός» στη Ζάκυνθο. Όπως φαίνεται και στις πρώτες εικόνες, τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα.

Τα περισσότερα καταστήματα στην πόλη της Ζακύνθου δεν άνοιξαν το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Ζάκυνθος εντάσσεται στις περιοχές που τέθηκαν σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας», καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κυλλήνη έχει διακοπεί, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Ζάκυνθο την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίού 2020, ενώ μήνυμα εστάλη από το «112».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο imerazante.gr, έχει γίνει ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» θα σαρώνει το νησί.

Ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων, θα πρέπει οι πολίτες να ασφαλίσουν τα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τον εξοπλισμό τον οποίο έχουν στον εξωτερικό χώρο τον επιχειρήσεών τους. Μεγάλη προσοχή για ενδεχόμενες κατολισθήσεις από τους κατοίκους περιοχών στη Ζάκυνθο που επλήγησαν από πυρκαγιές.

Επίσης, όλοι οι λουόμενοι που πιθανόν βρίσκονται σε παραλίες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να απομακρυνθούν άμεσα.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Το μήνυμα από το «112» που εστάλη στους κατοίκους της Ζακύνθου
Κακοκαιρία «Ιανός»: Το μήνυμα από το «112» που εστάλη στους κατοίκους της Ζακύνθου

Την ίδια στιγμή, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής και ναυταθλητικοί όμιλοι πρέπει να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.

Κακοκαιρία «Ιανός» - Οι πρώτες εικόνες από τη Ζάκυνθο

Έρχεται ο "Ιανός" | Δείτε τις πρώτες εικόνες από την κακοκαιρία

Ο «Ιανός» έφτασε στη Ζάκυνθο | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 17/9/2020 | OPEN TV

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ποιες περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκτός από τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιφέρειες Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Αιτωλοακαρνανίας. Απόφαση για την Αττική και την Κόρινθο δεν έχει ληφθεί ακόμη, καθώς αναμένονται οι νεότερες προβλέψεις για την πορεία που θα ακολουθήσει η κακοκαιρία «Ιανός».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ