Ελλαδα

Φωτιά έξω από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο

Δείτε τις πρώτες εικόνες - Η δομή είχε τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό μετά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σάμο καθώς εκδηλώθηκε φωτιά έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Επί ποδός έχουν τεθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σάμο καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε έκταση κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών του νησιού.

Η φωτιά καίει περιμετρικά του ΚΥΤ και δεν έχει διευκρινιστεί πώς ξεκίνησε. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες και επιχειρούν.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την προσπάθεια να οριοθετήσουν την πυρκαγιά πριν λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Επί ποδός οι πυροσβέστες στη Σάμο για τη φωτιά στο ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων στο Βαθύ © Samos24.gr/Facebook

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο ΚΥΤ της Σάμου καταγράφηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού και η δομή τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με το samostimes, πρόκειται για μία γυναίκα και ένα άνδρα από το Κογκό και την Γκάμπια αντίστοιχα. Υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς τα δύο άτομα δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Συνολικά, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 197 στην Αττική.

Έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου

Υπενθυμίζεται ότι για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων στο ΚΥΤ της Λέσβου στη Μόρια έγιναν 6 συλλήψεις. Οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για να τεθούν σε υγειονομικό αποκλεισμό οι εγκαταστάσεις, προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών, ενώ οι δύο είναι ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε από τη Λέσβο όπου ταξίδεψε: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται». Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη φωτιά που καίει έξω από τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο:

 

Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ