Ελλαδα

Φωτιά στη Μόρια: Βίντεο- ντοκουμέντο από τη δράση των εμπρηστών

Κυκλοφόρησε στα social media

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βίντεο- ντοκουμέντο από τη δράση των εμπρηστών του ΚΥΤ της Μόριας βρήκε το φως της δημοσιότητας- Το βίντεο οδήγησε στους συλληφθέντες

Βίντεο- ντοκουμέντο από τη δράση των εμπρηστών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι εμπρηστές κρατούν στα χέρια τους χαρτόνια στα οποία έχουν βάλει φωτιά. Τα αφήνουν σε ξερά χόρτα, τα οποία γρήγορα παίρνουν φωτιά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το βίντεο κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιώντας τις εικόνες από το βίντεο αυτό, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των φερόμενων ως εμπρηστών και τους συνέλαβαν.

Η Αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της τα κινητά των συλληφθέντων και ερευνά τα μηνύματα που δέχθηκαν ή απέστειλαν, καθώς και τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκαν. Υπενθυμίζεται ότι από τις μεγάλες φωτιές καταστράφηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων στο ΚΥΤ στη Μόρια, με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να μεταφερθούν σε προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ. Εκεί, βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο και πραγματοποιεί μαζικά τεστ για κορωνοϊό, καθώς στο νησί υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση των εμπρηστών στη Μόρια της Λέσβου:

Έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων στη Μόρια της Λέσβου

Σημειώνεται ότι έξι άτομα έχουν συλληφθεί για τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. 

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών. Και οι δυο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται». Συνεχάρη δε για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ