Ελλαδα

Κορωνοϊός: Δεν ανοίγουν αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία

Ποια θα παραμείνουν κλειστά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για ποια σχολεία, το υπ. Παιδείας έλαβε εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, ώστε να μην ανοίξουν τη Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, το υπουργείο έχει λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  • όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου
  • όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας
  • Επίσης σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους τίθενται οι ακόλουθες σχολικές μονάδες:
  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία που ανοίγουν αύριο Δευτέρα

Μάσκες, σχολαστικός καθαρισμός χεριών και εξοπλισμού και συχνός αερισμός αιθουσών είναι τα βασικά κομμάτια που συνθέτουν την εικόνα της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία ακόμη ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, που έχει τη «σφραγίδα» του κορωνοϊού και της προφύλαξης από αυτόν.

Το μέτρο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο είναι αυτό της χρήσης μάσκας από παιδιά και εργαζόμενους στον χώρο του σχολείου, με τους επιστήμονες και τους αρμόδιους υπουργούς να επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του. Η χρήση μάσκας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης, προκρίθηκε από τους ειδικούς ως «όπλο» ενάντια στη διασπορά του ιού, δεδομένου ότι ήταν πολύ σημαντική η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων.Από το υπουργείο Παιδείας έχει τονιστεί ότι ένα ικανό χρονικό διάστημα θα αφιερωθεί (ανάλογα και τις ηλικίες των μαθητών) στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας και γενικότερα στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του ιού.

Επίσης, κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο, αναμένεται να διανεμηθούν, όπου έχουν ήδη φτάσει, οι μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή.

Ως προς τη διανομή των μασκών, αυτή έχει γίνει στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χθες έγινε η αποστολή σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη και Πελοπόννησο. Από το Σάββατο ξεκίνησε η διανομή μασκών στην Αττική.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ