- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σύσκεψη στο λιμάνι της Πάτρας για τις μεταναστευτικές ροές
ΟΛΠΑ: Eπιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του λιμανιού
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, με θέμα τις μεταναστευτικές ροές
Σύσκεψη για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών σε παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο κεντρικός λιμενάρχης Πάτρας, Νικόλαος Ματούλας, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Γιώργος Μιχαλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών πρακτόρων και των ιδιοκτητών φορτηγών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «ο Παναγιώτης Τσώνης και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, μετέφεραν στον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πίεσης που ασκείται από το μεταναστευτικό».
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΛΠΑ, «ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού αναφέρθηκε στις φθορές που καταγράφονται σε κτιριακές υποδομές των εγκαταστάσεων του λιμανιού, αλλά και στην χρονική επιβάρυνση που παρατηρείται κατά την φόρτωση των πλοίων, λόγω των αυστηρών ελέγχων που είναι υποχρεωμένο να κάνει το προσωπικό φύλαξης κατά την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών».
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Παναγιώτης Τσώνης πρότεινε «την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης εξωτερικά του λιμανιού, ενώ τονίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η ανάγκη για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στον μεταναστευτικό πληθυσμό που φτάνει στην περιοχή».
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του λιμανιού με κάθε δυνατό τρόπο, και στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια έργο υποδομής, για την αποτροπή των μεταναστών να εισέλθουν εντός της λιμενικής ζώνης».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.