Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Τέλος το μίνι lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο

Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται οι περιορισμοί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το τέλος των περιοριστικών μέτρων για Πάρο και Αντίπαρο

Σε Πάρο και Αντίπαρο μπαίνει τέλος στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους υπογραμμίζοντας πως «οι αποφάσεις μας είχαν στόχο τη δική τους προστασία».

«Στα νησιά Πάρου και Αντιπάρου παύει να ισχύει το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από τις 14 Σεπτεμβρίου και ισχύει ό,τι ισχύει για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.» 

Επίσης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως παρατείνονται οι περιορισμοί σε Λέσβο, Ηράκλειο Κρήτης και ανά τρεις μέρες θα γίνεται εξέταση του ιϊκού φορτίου.

Τα μαγαζιά θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων σε:

Αττική
Κρήτη
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Θεσσαλονίκη
Λάρισα
Κέρκυρα
Καρδίτσα
Σαντορίνη
Βόλος
Κως

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς.

«Από σήμερα η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα που ισχύουν σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ