Ελλαδα

Μόρια: Tα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο ΚΥΤ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη Λέσβο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας. Τα διεθνή ΜΜΕ με εκτενή δημοσιεύματα αναφέρονται στην καταστροφή του μεγαλύτερου προσφυγικού  καταυλισμού της Ευρώπης. 

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και σημειώνουν πως στον καταυλισμό της Λέσβου διέμεναν πολλαπλάσιοι άνθρωποι από τις δυνατότητες του χώρου. 

BBC

Μόρια: Η φωτιά κατάστρεψε τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου, αναφέρει το BBC, σημειώνοντας ότι «εκεί μένουν σχεδόν 13.000 άνθρωποι, πάνω από τέσσερις φορές περισσότεροι από όσους θα έπρεπε». Το μέσο φιλοξενεί δηλώσεις του Marco Sandrone, συντονιστή της οργάνωσης Medecins Sans Frontieres (MSF), ο οποίος ανάφερε: «Είναι μια ωρολογιακή βόμβα που τελικά εξερράγη», προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στον χώρο εδώ και χρόνια».

Guardian

«Η φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου ανάγκασε χιλιάδες να τον εγκαταλείψουν και να μείνουν χωρίς καταφύγιο αναφέρει», ο Guardian.

Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες, οι πρόσφυγες «φάνηκαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό, μεταφέροντας τις αποσκευές τους».

 

CNN

«O μεγαλύτερος καταυλισμός μεταναστών της Ευρώπης, η Μόρια, καταστράφηκε τελείως, μετά από μαζικές πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς την Τετάρτη σε έναν υπερφορτωμένο πληθυσμιακά χώρο στο νησί της Λέσβου», αναφέρει το CNN.

 

 

Al Jazeera

«Η Μόρια φλέγεται: Εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον μεγαλύτερο καταυλισμό της Ελλάδας», αναφέρει το Al Jazeera, προσθέτοντας ότι η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει ασαφής.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ